מרק קניידלך מרוקאי של סבתא אסתר

קניידלך מרוקאי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

מרק קניידלך מרוקאי של סבתא אסתר

מצרכים:
4 כוסות קמח מצה (חבילה של 500 גרם)
4 כוסות מים רותחים
1 בצל קצוץ
4 ביצים
קורט קינמון
מעט פלפל לבן
קורט מרק עוף
קורט מלח

מרק קניידלך :

המתכונים הכי נצפים:
חרוסת ביתית מתכון מושלם
עוגת טחינה ללא גלוטן במיקרוגל
קובה סלק מושלם כשר לפסח

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח מצה ושופכים לתוך הקערה את המים החמים וממתינים עד שהמים נספגים לגמרי.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני ובמקביל מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מכסים את התערובת ונותנים לה לנוח במשך רבע שעה.
4. מתחילים בהכנת מרק הפולים או מרק ירקות או מרק צלול וכאשר המרק מוכן(בודקים על ידי טעימה של הפולים שהם רכים) מביאים לרתיחה ואז שמים את כדורי הקניידלך ומבשלים עד אשר הקניידלך מבושל בערך 10 דקות בישול(בודקים במרכז הקניידלך אם יש צבע חום כהה אז ממשיכים בבישול)

מצרכים להכנת מרק פולים

חצי קילו פולים ירוקים ללא קליפה חיצונית וללא קליפה פנימית
1-2 גזרים
1 בצל קצוץ
1 קישוא חתוך לקוביות
1 גבעול כרפס חתוך לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
חופן מרק עוף
קורט פלפל לבן
מלח לפי טעם

אופן הכנה:
1. שמים את כל ירקות בסיר מוסיפים מים עד לגובה הסיר ואת התבלינים והכוסברה,מבשלים במשך 40 דקות.
2. לאחר 40 דקות בודקית שהפולים מוכנים ע"י טעימה ,בודקים שהפול התרכך.
3. מוסיפים מים חמים לסיר עד לגובה 3/4 מהסיר(מאחר והקניידלך סופגים נוזלים) ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הקניידלך ומבשלים במשך 20 דקות ואז בודקים שהקניידלך מוכן(חוצים לחצי ובודקים שאין צבע חום כהה במרכז הקניידלך.

מרק קניידלך לפסח של רינה יחזקאל
קניידלך לפסח של רינה יחזקאל
מצרכים:

1 כוס קמח מצה
1 כפית מלח
2 יחידות ביצים
1 כוס מים רותחים
מצרכים למרק
תפו"א
גזר
כרובית
כרפס
פטרוזיליה
מלח
פפריקה מתוקה
כורכום

אופן הכנה:
1. אופן הכנת הקניידלך:
2. בקערה מערבבים קמח מצה עם מלח ומים, לאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים מניחים בצד למשך חצי שעה.
3. בסיר רחב וגדול שמים את כל הירקות מוסיפים מלח ומים מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מבצק הקניידלך יוצרים כדורים קטנים ושמים במרק הרותח, מכסים את הסיר ומבשלים בערך 15-20 דקות. כאשר הכופתאות תופחות מאוד וצפות הן מוכנות. לפני ההגשה מחממים שוב את הקניידלך במרק הרותח..