רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
גרטן קישואים
מצרכים:
- תבנית בגודל 26 ס"מ או 32×25 ס"מ, משומנת היטב
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 6 קישואים בינוניים או זוקיני, פרוסים (לא מקולפים)
- 5 שיני שום, כתושות
- ½ כוס שמיר קצוץ (לא חובה)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- 4 כפות גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע או אחרת)
- 4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- ממיסים חמאה ושמן במחבת רחבה.
- מטגנים את הקישואים/זוקיני עד להזהבה קלה.
- מוסיפים שום, שמיר (אם רוצים), מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור (חם מאוד!), מפזרים מעל את הגבינות הצהובה והפרמזן.
- מחזירים לתנור לעוד 10 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה.
- מגישים חם ונהנים!
מתכון של לאה מאיר.
הגב