רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
בצלים ממולאים בבשר ועשבי תיבול ברוטב רימונים וסילאן
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: כשעתיים
מצרכים:
- 5-6 בצלים בינוניים
- שמן זית
למילוי:
- 1 כוס אורז עגול (חצי מבושל)
- 1 חופן כוסברה קצוצה
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 חופן שמיר קצוץ
- 2-4 עלי נענע קצוצים
- ½ קילו בשר טרי טחון
- קורט מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף רכז רימונים
לרוטב:
- 3 כוסות ציר בקר (או מים)
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סילאן
- מעט דבש
אופן ההכנה:
- חורצים את הבצלים עד למרכזם ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ-25 דקות, עד לריכוך.
- שוטפים את הבצלים במים קרים ומפרידים בעדינות את הגלדים.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
- ממלאים כל גלד בצל בתערובת המילוי.
- מסדרים את הבצלים הממולאים בסיר, יוצקים מעל את הרוטב ומכסים את הבצלים.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.
טיפ: ניתן להוסיף את שאריות הבצל הקטנות לתחתית הסיר או לתערובת המילוי.
מתכון של גלית בן אהרון.
הגב