איך מכינים אסאדו בתנור? מתכון פשוט וטעים

איך מכינים אסאדו בתנור? מתכון פשוט וטעים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

איך מכינים אסאדו בתנור? מתכון פשוט וטעים

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: שעתיים דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 מגשי אסאדו
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 בצל גדול, חתוך לרצועות
  • 1 ראש שום קלוף, שלם
  • מספר תאנים סגולות, חתוכות לרבעים
  • 100 גרם ערמונים קלופים (שקית קטנה)
  • סלסלה קטנה פטריות טריות, חתוכות לרבעים
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • קורט מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית רכז רימונים
  • 1 פלפל חריף, חתוך לרצועות
  • 500 גרם פלפלים סוויט (מגשית)
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כוס מים רותחים

מתכונים נוספים

אסאדו בתנור נימוח כמו חמאה: מתכון מהיר מושלם לשבת
אסאדו בתנור מתכון משגע
חלה מתוקה לראש השנה – כתר חגיגי

אסדו בתנור

אופן ההכנה:

  1. סידור האסאדו: סדרו את נתחי האסאדו בתחתית סיר עמוק המתאים לתנור או בתבנית פיירקס.

  2. הוספת שאר המרכיבים: פזרו מעל האסאדו את העגבניות שרי, הבצל, ראש השום, התאנים, הערמונים, הפטריות, הטימין, האורגנו, המלח הגס, הפלפל השחור, הסילאן, הדבש, רכז הרימונים, הפלפל החריף ופלפלי הסוויט. אין צורך לערבב, אך ניתן לעשות זאת בעדינות.

  3. הוספת שמן ומים: מזגו מעל את שמן הזית והמים הרותחים.

  4. כיסוי ואפייה: כסו את הסיר היטב בנייר כסף או במכסה מתאים אם משתמשים בתבנית פיירקס. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במצב טורבו ואפו במשך כשעתיים.

  5. בדיקה והוצאה מהתנור: במהלך האפייה, בדקו מדי פעם את התבשיל וודאו שהנוזלים לא מתאדים לחלוטין ושהאסאדו לא נחרך. כאשר הבשר משחים מלמעלה ועדיין יש מעט נוזלים בתחתית הסיר, כבו את התנור והוציאו את הסיר.

מתכון של סתיו חממי