רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וגזר של אילנית בניזרי
מרכיבים:
- 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 גזר קלוף
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כפית אבקת מרק עוף פרווה
- פלפל לבן
- מלח
- פלפל שחור
- כפית כורכום
- 5 ביצים טרופות
- רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
- הרתיחו את תפוחי האדמה והגזר עד לריכוך.
- מעכו את תפוחי האדמה וחתכו את הגזר לקוביות קטנות.
- ערבבו את תפוחי האדמה והגזר עם הפטרוזיליה, אבקת המרק, התבלינים והביצים הטרופות.
- חממו את השמן בסיר בקוטר 24 על להבה בינונית.
- שפכו את הבלילה לסיר ויישרו עם כף.
- בשלו על הגז 5 דקות ללא מכסה.
- העבירו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו עד להשחמה (כשעה).
- הוציאו את הפשטידה מהתנור והניחו את הסיר על מגבת מטבח.
- הניחו נייר סופג על צלחת והפכו את הפשטידה בזהירות.
טיפים:
- ניתן להשתמש בסירים בקוטר 18-24.
- ניתן לאפות את הסיר על תבנית תנור או רשת במדף תנור ראשון מלמטה.
- אם משתמשים בסיר גדול יותר, מומלץ להוסיף עוד 2 ביצים.
בתאבון!
מתכון של אילנית בניזרי.
הגב