עוגת שוקולד עם קרם באמצע מתכון נדיר

עוגת שוקולד עם קרם באמצע

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

עוגת שוקולד בקערה אחת

מתכון קל ומהיר לעוגת שוקולד בחושה, רכה ועסיסית במיוחד!

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 30 דקות זמן נוסף: 10 דקות (לקירור) זמן כולל: שעה תפוקה: עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ (מתאימה ל-24 מנות)

מצרכים:

  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 1 ¾ כוסות קמח לבן
  • ¾ כוס קקאו
  • 1 ½ כפיות אבקת אפייה
  • 1 ½ כפיות סודה לשתייה
  • כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • כוס חלב
  • ½ כוס שמן צמחי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כוס מים רותחים

מתכון נוסף: עוגת שוקולד חלומית! רכה , עסיסית עם קרם וניל

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ו מקמחים 2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 24 ס"מ.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  3. מוסיפים את הביצים, חלב, שמן ותמצית וניל. מערבבים בעזרת מיקסר במהירות בינונית במשך 2 דקות.
  4. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. (הבלילה תהיה דלילה).
  5. יוצקים את הבלילה באופן שווה לתבניות.
  6. אופים כ-30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  7. מצננים את העוגות בתבניות במשך 10 דקות, מעבירים לרשת צינון ומצננים לחלוטין.

טיפים:

  • אל דאגה אם הבלילה נראית דלילה לאחר הוספת המים הרותחים, זה נורמלי!
  • ניתן להקפיא את העוגה. מומלץ להקפיא כל שכבה בנפרד לאחר צינון מלא, עטופה היטב בניילון נצמד ונייר כסף.
  • ניתן להשתמש בכל ציפוי שאוהבים. ציפויים על בסיס חמאה ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד 5 ימים (בכיסוי). ציפויים על בסיס גבינת שמנת יש לשמור במקרר.

ציפוי שוקולד קרמי

מתכון קל ומהיר לציפוי שוקולד חלבי, חלק וקרמי!

זמן הכנה: 15 דקות תפוקה: כמות מתאימה לציפוי עוגה עגולה בקוטר 20-24 ס"מ

מצרכים:

  • 2 ¾ כוסות אבקת סוכר
  • 6 כפות קקאו
  • 6 כפות חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 5 כפות חלב מרוכז
  • כפית תמצית וניל

מתכון נוסף: קרם וניל לקאפקייקס ועוגות | ציפוי וניל לעוגות

הוראות הכנה:

  1. מנפים לקערה בינונית את אבקת הסוכר והקקאו.
  2. מקציפים את החמאה בקערה גדולה עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת אבקת הסוכר והקקאו לסירוגין עם החלב המרוכז, תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את תמצית הוניל.
  5. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם אוורירי. במידת הצורך, ניתן להוסיף עוד חלב או אבקת סוכר להתאמת הסמיכות הרצויה.

טיפים:

  • לציפוי פרווה, ניתן להמיר את החלב המרוכז בחלב סויה/שקדים/אורז מרוכז.
  • ניתן להוסיף לציפוי טעמים נוספים כמו תמצית שקדים, ליקר קפה או גרידת תפוז.

בתאבון!

ואתם חייבים לנסות גם את העוגה הזאת