עוגת גבינה אפויה כמו של פעם – מתכון נוסטלגי וטעים

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם - מתכון נוסטלגי וטעים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

עוגת גבינה אפויה – מתכון קלאסי ונימוח

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: שעה דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כוס סוכר
  • 7 ביצים

מתכונים נוספים

עוגת גבינה אפויה המתכון הכי מוצלח
עוגת גבינה אפויה קלאסית: מתכון מושלם לאירוח
עוגת גבינה עם מרקם מעלף מתכון היסטרי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התנור: מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.

  2. מקציפים את החלבונים:

    • מפרידים את הביצים.
    • מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. מערבבים את שאר המרכיבים:

    • בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, הקמח, הפודינג, הקורנפלור והחלמונים.
  4. מקפלים את הקצף:

    • מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. אופים:

    • משמנים תבנית אפייה.
    • יוצקים את הבלילה לתבנית.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות.
    • מנמיכים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים עוד 40 דקות, או עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
    • מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת מעט פתוחה למשך שעה נוספת.

מתכון של אביבית חלילי