עוגיות חמאה קלות להכנה וטעימות בטירוף

עוגיות חמאה קלות להכנה וטעימות בטירוף

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.5/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

עוגיות חמאה קלות

זמן הכנה: כ-20 דקות (לא כולל קירור) זמן אפייה: 10 דקות

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה, מעט רכה וחתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • 2 כוסות קמח

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ערבבו יחד את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והחלמונים עד לקבלת בצק אחיד. הימנעו מעיבוד יתר של הבצק.
  2. העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וגלגלו אותו ל"נקניק" בקוטר של כ-5 ס"מ. עטפו את הנקניק בניילון נצמד והכניסו למקפיא למשך כחצי שעה, עד שהבצק מתקשה.
  3. חממו תנור ל-200 מעלות וריפדו תבנית בנייר אפייה.
  4. הוציאו את הבצק מהמקפיא ובעזרת סכין חדה, פרסו אותו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. ניתן גם ליצור כדורים קטנים מהבצק, לפי העדפתכם.
  5. סדרו את פרוסות הבצק או הכדורים על גבי התבנית.
  6. ניתן לפזר מעל מעט סוכר לבן או תערובת של סוכר וקינמון, אם רוצים.
  7. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש למשך כ-10 דקות, או עד שהן מזהיבות קלות.
  8. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר על התבנית לפני ההגשה.

טיפ: ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

מתכון של נירית קיקו.