רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגה בחושה עם גבינה קטיפתית קלה מהירה וטעימה
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבלילת הבסיס:
- 3 ביצים
- 1 ¼ כוס קמח כוסמין
- ½ כוס סילאן טבעי
- ½ חבילת נטורינה (או ½ כוס שמן קוקוס)
- 2 כפות תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 גביע יוגורט רגיל (240 מ"ל)
לשכבת הגבינה:
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 1 גביע גבינה לבנה 5%
- ½ גביע יוגורט רגיל
- 1 אינסטנט פודינג וניל (אפשר להחליף לפודינג ללא סוכר)
- 2 כפות סוכר קנים
- 1 ביצה
לתוספת:
- ½ כוס צימוקים, מושרים במים רותחים, שטופים ומסוננים
עוגת גבינה אפויה פשוטה בלי הקצפה שמכינים ב-10 דקות
מתכונים נוספים
עוגת גבינה בחושה מושלמת מתכון חזק
עוגת גבינה עם מרקם מעלף מתכון היסטרי
פרעצל ביתי רך ופריך – מתכון קל להכנה
אופן ההכנה:
-
מכינים את בלילת הבסיס:
- בקערה גדולה, מערבבים 3 ביצים עם קמח כוסמין, סילאן, נטורינה (או שמן קוקוס), תמצית וניל, אבקת אפייה וחצי מגביע היוגורט.
-
מכינים את שכבת הגבינה:
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת החמוצה, הגבינה הלבנה, יתרת היוגורט, אינסטנט פודינג וניל, סוכר קנים וביצה.
-
מרכיבים ואופים:
- משמנים תבנית עגולה.
- יוצקים את בלילת הבסיס לתבנית.
- יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומיישרים.
- מפזרים את הצימוקים על פני העוגה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
מתכון של חנה אלקיים
הגב