רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
הסמבוסק הינו מאפה פופולרי במטבח הערבי. בגליל, הסמבוסק מורכב מבצק וממולא בגבינה צפתית וזעתר או בשר. ביפו, לעומת זאת, הסמבוסקֵה הוא משולש בצק ממולא בתרד. הסמבוסק הגיע מהמזרח התיכון לפורטוגל וספרד, שם הוא התפתח לאמפנדה, מנה פופולרית בארגנטינה. במטבח הלבנוני, סמבוסק מתאר מאפה שטוח עם תוספות שונות. מקור המילולי של השם סמבוסק, הנגזר מפרסית עתיקה, אך ישנם טענות אחרות לגבי המקור שלו.
סמבוסק חומוס עיראקי טעים ברמות
סמבוסק חומוס מושלם מתכון עיראקי אותנטי של הילה סמוכה רשתי
מצרכים:
למלית:
1.5 כוסות חומוס (לאחר השריה במים + כפית סודה לשתייה למשך הלילה)
2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית שאטה (לקבל תטעם פיקנטי (לא חובה))
2 כפות כמון
1/4 כוס שמן
1 חלבון ביצה
לבצק:
3.5 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
1 ¼ כוסות מי חומוס
סמבוסק עיראקי מתכון:
המתכונים הכי נצפים באתר:
פטריות שמפניון מוקפצות עם בצל
מרק אפונה מושלם מתכון קל
עוגיות פקאן מתכון מנצח
אופן ההכנה:
להכנת המלית – משרים את גרגרי החומוס לילה קודם עד לריכוך.
נסנן ונשטוף. נבשל עד לריכוך ואז נמעך באופן גס ולא משחתי (את מי הבישול של החומוס שומרים להכנת הבצק)
במחבת, נטגן בצל בשמן עד להזהבה, נוסיף תבלינים וחומוס, ונמשיך לערבב כדקה ואז נוריד מהאש. נוסיף חלבון, נערבב ונצנן.
להכנת הבצק – בקערה נערבב את הקמח, סוכר, ושמרים. ואז נוסיף את שאר החומרים וללוש למשך 5 דקות לפחות.
נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשים להתפחה כשעה.
נחלק את הבצק ל-20 כדורים וניתן להם לנוח כ-10 דקות.
7. נרדד כל כדור, ונניח באמצע כף גדושה מהמלית, ואז נסגור היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
8. אפשר להניח לכיסונים מעט לתפוח, ואז נקבל בצק רך כמו בתמונה. אם נטגן מיד נקבל בצק יותר קריספי, לכן אם לא רוצים את הגרסה התפוחה והרכבה, מכינים בכל פעם רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים על מנת למנוע מהבצק לתפוח.
9. בכל מקרה מקפידים על עטיפה דקה ככל הניתן של הבצק וכמות מלית נדיבה.
10. נטגן כשתי דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה.
הגב