רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
סלמון בנינג'ה בסגנון אסיאתי עם נגיעת הדרים
רכיבים:
- 4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
- למרינדה:
- ¼ כוס מיץ לימון
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף דבש
- ½ כפית שמן שומשום
- ¼ כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
סלמון בנינגה
מתכונים נוספים
סלמון בתנור מתכון מעלף
פילה סלמון בתנור הכי טעים שיש
סלמון ברוטב פסטו מתכון מעלף
אופן ההכנה:
- הכנת המרינדה: בקערה קטנה, ערבב היטב את כל מרכיבי המרינדה.
- השריית הסלמון: שים את נתחי הסלמון בקערה גדולה ושפוך עליהם את המרינדה. עסה את המרינדה לתוך הדג מכל הצדדים. כסה את הקערה והשאר במקרר למשך 30 דקות לפחות (ועד 2 שעות).
- חימום הנינג'ה גריל: בחר בתוכנית גריל MED והכנס את פלטת הגריל. לחץ על כפתור START/STOP כדי להתחיל את החימום המקדים.
- צליית הסלמון: כאשר המכשיר מצפצף ומופיעה ההודעה ADD FOOD, הוצא את הסלמון מהמרינדה והנח אותו על הפלטה (עם העור כלפי מטה). סגור את המכסה.
- זמן צלייה: צלה את הסלמון במשך 10-12 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה. (עבור סלמון עשוי היטב, צלה במשך 12 דקות).
- הגשה: הוצא את הסלמון מהנינג'ה גריל והגש מיד.
טיפים:
- הגשת הסלמון: הגש את הסלמון עם אורז לבן או ירקות מאודים.
- טוויסט נוסף: הוסף מעט שבבי צ'ילי יבש למרינדה לקבלת חריפות נוספת.
- עשבי תיבול: פזר מעט כוסברה קצוצה או בצל ירוק על הסלמון לפני ההגשה.
בתיאבון!
הגב