סלמון בנינג'ה שיוצא כמו מנה של מסעדה

סלמון בנינגה מתכון אסיאתי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.4/5 - למתכון דירוג של 36 חובבי בישול

סלמון בנינג'ה בסגנון אסיאתי עם נגיעת הדרים

רכיבים:

  • 4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
  • למרינדה:
    • ¼ כוס מיץ לימון
    • ¼ כוס מיץ תפוזים
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1 כף דבש
    • ½ כפית שמן שומשום
    • ¼ כפית מלח
    • קמצוץ פלפל שחור

סלמון בנינגה

מתכונים נוספים

סלמון בתנור מתכון מעלף
פילה סלמון בתנור הכי טעים שיש
סלמון ברוטב פסטו מתכון מעלף

אופן ההכנה:

  1. הכנת המרינדה: בקערה קטנה, ערבב היטב את כל מרכיבי המרינדה.
  2. השריית הסלמון: שים את נתחי הסלמון בקערה גדולה ושפוך עליהם את המרינדה. עסה את המרינדה לתוך הדג מכל הצדדים. כסה את הקערה והשאר במקרר למשך 30 דקות לפחות (ועד 2 שעות).
  3. חימום הנינג'ה גריל: בחר בתוכנית גריל MED והכנס את פלטת הגריל. לחץ על כפתור START/STOP כדי להתחיל את החימום המקדים.
  4. צליית הסלמון: כאשר המכשיר מצפצף ומופיעה ההודעה ADD FOOD, הוצא את הסלמון מהמרינדה והנח אותו על הפלטה (עם העור כלפי מטה). סגור את המכסה.
  5. זמן צלייה: צלה את הסלמון במשך 10-12 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה. (עבור סלמון עשוי היטב, צלה במשך 12 דקות).
  6. הגשה: הוצא את הסלמון מהנינג'ה גריל והגש מיד.

טיפים:

  • הגשת הסלמון: הגש את הסלמון עם אורז לבן או ירקות מאודים.
  • טוויסט נוסף: הוסף מעט שבבי צ'ילי יבש למרינדה לקבלת חריפות נוספת.
  • עשבי תיבול: פזר מעט כוסברה קצוצה או בצל ירוק על הסלמון לפני ההגשה.

בתיאבון!