מתכון לפסטרמה עוף בתנור – מושלם לכריכים וסלטים

מתכון לפסטרמה עוף בתנור - מושלם לכריכים וסלטים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לפסטרמה עוף בתנור – מושלם לכריכים וסלטים

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 40 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 5 חזות עוף (כ-1.5 קילו)
  • 5 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף גדושה חרדל
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שמן זית
  • מעט גרידת לימון
  • 2 כפיות קורנפלור
  • ¼ כוס מים

עוף צלוי מושלם של אבי ביטון

מתכונים נוספים

איך להכין פסטרמה הודו ביתית – עסיסית וטעימה בטירוף
מתכון לתבשיל עוף עם אורז בצל וגזר – ארוחה משפחתית קלה וטעימה
אורז ירוק פרסי עם בשר – מתכון אותנטי וקל להכנה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרינדה:

    • בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה: דבש, סויה, חרדל, מיץ לימון, מלח, פלפל, שום, שמן זית וגרידת לימון.
  2. משרים את העוף:

    • טובלים את חזות העוף במרינדה ומניחים בקערה למשך מספר דקות.
  3. צורבים את העוף:

    • מחממים מחבת גריל.
    • צורבים כל חזה עוף משני הצדדים עד להשחמה קלה.
  4. אופים בתנור:

    • יוצקים את שארית המרינדה לתבנית אפייה.
    • מסדרים את חזות העוף הצרובים בתבנית.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
    • לאחר כ-30 דקות, בודקים את אחד החזות לוודא שהוא מוכן מבפנים. אם לא, ממשיכים לאפות עד שהעוף מוכן לחלוטין.

מתכון של רמינה מוס