מתכון לעוף עם סלרי בתנור – ארוחה מלאה וטעימה
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: שעה דרגת קושי: קל
מרכיבים:
- כרעי עוף חצויים
- חבילת סלרי גדולה, נקייה מסיבים, חתוכה לחתיכות באורך כ-5 ס"מ
- שורש סלרי, חתוך לקוביות
- בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כפיות כורכום (אחת להרתחת הסלרי ואחת לתיבול)
- כפית כמון
- פלפל לבן
- מלח
- 2 כפות שמן זית
עוף מבושל עם סלרי, מאיר ממן מבשל
מתכונים נוספים
צלי עוף בתנור מתכון מושלם
עוף עם תפוחי אדמה בתנור מתכון מעלף ב-5 דקות
המרק המושלם לקוסקוס מרוקאי – טעם מסורתי בלתי נשכח
אופן ההכנה:
- מרתיחים את חתיכות הסלרי במים עם כפית כורכום עד לריכוך קל. מסננים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר סוטאז' ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
- מוסיפים את הסלרי המבושל, שורש הסלרי והתבלינים (כפית כורכום, כמון, פלפל לבן ומלח).
- מוסיפים מים עד לגובה העוף ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה או עד שהעוף רך והנוזלים מצטמצמים.
מתכון של מדי רואקי
הגב