לזניה חלבית איטלקית כמו במסעדה

לזניה חלבית איטלקית

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.9/5 - למתכון דירוג של 27 חובבי בישול

לזניה ביתית

מרכיבים:

הפסטה:

  • 200 גרם אטריות רחבות (חצי חבילה)
  • 2 כפות שמן זית

תערובת גבינות וביצים:

  • 2 ביצים
  • 2 גביעי גבינת קוטג'
  • 1 כף פטרוזיליה ו/או ריחן קצוצים דק

רוטב העגבניות:

  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • ½ כוס מים
  • 2 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש

גבינה צהובה:

  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר 9%)

רוטב בשאמל:

  • 25 גרם חמאה
  • ½ כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
  • ⅙ כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה:

אפשרויות להכנה מראש:

  • ניתן להכין את מרכיבי הלזניה יום מראש, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור.
  • ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה.
  • ניתן לאפות מראש ולחמם לפני ההגשה.

הכנת האטריות:

  1. לבשל את האטריות לדרגת אל-דנטה.
  2. לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב.
  3. לערבב עם שמן זית למניעת הידבקות.

הכנת תערובת הגבינות והביצים:

  1. לבחוש את כל המצרכים.

הכנת רוטב העגבניות:

  1. לבחוש את כל המצרכים.

הכנת הגבינה הצהובה:

  1. לרסק גס בפומפייה.

הכנת רוטב הבשאמל:

  1. להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה.
  2. להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה.
  3. להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק.
  4. להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה, ללא גושים.
  5. להוסיף גבינה צהובה בבחישה.
  6. לתקן טעמים.

הרכבת הלזניה:

  1. בתבנית אפייה משומנת (20X25 ס"מ), להרכיב את הלזניה בשכבות לפי הסדר הבא:
    • מחצית מהאטריות
    • מחצית מתערובת הגבינה והביצים
    • מחצית מרוטב העגבניות
    • 1 כוס גבינה מגוררת
    • מחצית מהאטריות
    • מחצית מתערובת הגבינה והביצים
    • מחצית מרוטב העגבניות
    • שכבה עליונה של רוטב בשאמל

מתכונים נוספים

עוגיות ביסקוטי לימון איטלקיות מתכון אותנטי
פסטו איטלקי מתכון מושלם וקל להכנה
עוגת גבינה עם מרקם מעלף מתכון היסטרי

אפייה:

  1. לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום.

הגשה:

  1. להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם.

מתכון של ציפי פיחוביץ