רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
בקלאווה חגיגית ויפה
זמן הכנה: שעה דרגת קושי: בינוני
מתכון לבקלאווה חגיגית ויפה שתגנוב את ההצגה בכל אירוע. עם מלית אגוזים עשירה ופריכה, בצק פילו דקיק וסירופ מתוק, הבקלאווה הזו היא קינוח מושלם לחגים ולאירועים מיוחדים.
מצרכים:
לתערובת האגוזים:
- 200 גרם אגוזי מלך
- 200 גרם פקאן טבעי
- 100 גרם פיסטוק (קלופים)
- 4 כפות סוכר
- 1 כף קינמון
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים
לבצק:
- בצק פילו מצונן של שמרית (בגודל הנדרש)
- 200 גרם חמאה (מומסת)
מתכון לסוכריות בקלאווה במלית אגוזים של קרין גורן – פודי
מתכונים נוספים
סלט כרובית ב-3 צבעים עם חמוציות ואגוזים
עוגת אגוזים של פעם שתכבוש את הלבבות שלכם
ריבועי פיצוחים ללא אפייה – מתכון קל ומהיר
בקלאווה במילוי אגוזים – 10דקות הכנה -ממכרת עם סירופ
אופן ההכנה:
- הכנת תערובת האגוזים: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי התערובת יחד, עד לקבלת תערובת דקה.
- הכנת הסירופ: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 7-8 דקות עד להסמכה קלה. מצננים היטב.
- הרכבת הבקלאווה:
- מניחים דף פילו אחד לרוחב.
- מורחים בחמאה מומסת ומקפלים לחצי לרוחב, ואז שוב לחצי.
- מפזרים כף שטוחה מתערובת האגוזים במרכז המלבן שנוצר.
- מקפלים צד ימין למרכז, וצד שמאל מעליו.
- מורחים בחמאה ומגלגלים לשבלול.
- מניחים את השבלול בתבנית.
- חוזרים על הפעולות עם שאר עלי הפילו.
- אפייה: מורחים את כל השבלולים בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
- הגשה: מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים עליה בנדיבות את הסירופ.
טיפים:
- ניתן לגוון את סוגי האגוזים במלית.
- חשוב להשתמש בבצק פילו מצונן, על מנת שיהיה קל לעבוד איתו.
- מומלץ להבריש את הבקלאווה בנדיבות בחמאה, לקבלת מרקם פריך.
- ניתן להגיש את הבקלאווה חמה או קרה.
מתכון של ליטל אשואל
הגב