בקלאווה עם אגוזים – קינוח חגיגי וטעים

בקלאווה עם אגוזים - קינוח חגיגי וטעים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

בקלאווה חגיגית ויפה

זמן הכנה: שעה דרגת קושי: בינוני

מתכון לבקלאווה חגיגית ויפה שתגנוב את ההצגה בכל אירוע. עם מלית אגוזים עשירה ופריכה, בצק פילו דקיק וסירופ מתוק, הבקלאווה הזו היא קינוח מושלם לחגים ולאירועים מיוחדים.

מצרכים:

לתערובת האגוזים:

  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 200 גרם פקאן טבעי
  • 100 גרם פיסטוק (קלופים)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

לבצק:

  • בצק פילו מצונן של שמרית (בגודל הנדרש)
  • 200 גרם חמאה (מומסת)

מתכון לסוכריות בקלאווה במלית אגוזים של קרין גורן – פודי

מתכונים נוספים

סלט כרובית ב-3 צבעים עם חמוציות ואגוזים
עוגת אגוזים של פעם שתכבוש את הלבבות שלכם
ריבועי פיצוחים ללא אפייה – מתכון קל ומהיר

בקלאווה במילוי אגוזים – 10דקות הכנה -ממכרת עם סירופ

אופן ההכנה:

  1. הכנת תערובת האגוזים: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי התערובת יחד, עד לקבלת תערובת דקה.
  2. הכנת הסירופ: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 7-8 דקות עד להסמכה קלה. מצננים היטב.
  3. הרכבת הבקלאווה:
    • מניחים דף פילו אחד לרוחב.
    • מורחים בחמאה מומסת ומקפלים לחצי לרוחב, ואז שוב לחצי.
    • מפזרים כף שטוחה מתערובת האגוזים במרכז המלבן שנוצר.
    • מקפלים צד ימין למרכז, וצד שמאל מעליו.
    • מורחים בחמאה ומגלגלים לשבלול.
    • מניחים את השבלול בתבנית.
    • חוזרים על הפעולות עם שאר עלי הפילו.
  4. אפייה: מורחים את כל השבלולים בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
  5. הגשה: מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים עליה בנדיבות את הסירופ.

טיפים:

  • ניתן לגוון את סוגי האגוזים במלית.
  • חשוב להשתמש בבצק פילו מצונן, על מנת שיהיה קל לעבוד איתו.
  • מומלץ להבריש את הבקלאווה בנדיבות בחמאה, לקבלת מרקם פריך.
  • ניתן להגיש את הבקלאווה חמה או קרה.

מתכון של ליטל אשואל