עוגיות מלוחות פריכות ליום כיפור ב-5 דקות עבודה!

עוגיות מלוחות פריכות ליום כיפור ב-5 דקות עבודה!

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.4/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

עוגיות מלוחות פריכות

זמן הכנה: 45 דקות (כולל זמן מנוחה) דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • ½ קילו קמח לבן מנופה
  • 1 כף שומשום
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כף גדושה מלח
  • ½ כוס שמן
  • 100 גרם מחמאה רכה (½ חבילה)
  • ¾ כוס מים

להברשה:

  • 1 חלמון
  • כף מים
  • קורט מלח

עוגיות מלוחות נדירות – נועם זיגדון

מתכונים נוספים

עוגיות גאורגיות נזוקי – מתכון מסורתי אותנטי
עוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן – מתכון קל ומהיר
עוגת לוטוס קלה להכנה ללא אפיה לזכרו של סרן לירון שניר הי"ד

כעכים מלוחים שנמסים בפה

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים ולשים עד לאיחוד.
  2. אם הבצק מרגיש יבש, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
  3. מכסים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
  4. מעצבים עוגיות ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
  5. מערבבים בקערה קטנה את חומרי ההברשה.
  6. מורחים את העוגיות בתערובת ההברשה.
  7. טובלים כל עוגייה בשומשום כך שיצפה את כל חלקה החיצוני.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות.

מתכון של ליטל אשואל