רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
“זה סוף סוף קורה, כבר התחלתי לאבד תקווה שניכנס, וב”ה יש לי את הזכות לקחת חלק במלחמה ולהיות בתוך עזה, להלחם, להחזיר את הכבוד של צהל ועם ישראל, ובעיקר לדאוג שלעולם לא עוד!
מה שהיה זה לא מה שיהיה, ואנחנו חזקים יותר, טובים יותר, מוסריים יותר, ולנו יש את התביעה האמיתית על החיים ועל הקיום שלנו בארץ ישראל וזה הזמן לומר זאת בברור לעצמנו ולכל העולם, עם ישראל חזק, וכל מי שינסה או ירצה לפגוע בנו, יקרה לו מה שקרה לחמאס. יש עוצמות בעם, יש אחדות, וכואב שהקב”ה צריך להראות לנו את זה בדרך הקשה. אבל אני שמח שמתגלים ויוצאים לפועל כל העוצמות והאחדות העם.
ועכשיו זה תורי, להיות, להלחם להעז ולפקד על צוות בעת הזאת, במלחמה הזאת. בעוז וענווה אמלא את התפקיד ואוביל את הצוות בקרב.
אנחנו חזקים ומלאים בעוצמות, שמח על הזכות לקחת חלק!
אם חלילה יקרה לי משהו, אני אוהב את המשפחה שלי, ובזכותם אני מי שאני.
צריך לזכור להיות בגדלות, לאהוב את החיים ותמיד להוסיף טוב בעולם. לשמח אנשים, לראות את החלש ולעזור לו. לחייך לאנשים, לזרוק מילה טובה.
להיות טוב זאת השאיפה, טוב לכל, וזה לא עולה לנו כלום, להיות טובים ולעשות טוב.
שמח על החיים ועל מה שעשיתי והייתי, עבור העם שלי, עבור מי שהיה סביבי לאורך השנים והצלחתי להשפיע עליו טוב, אנחנו צריכים להיות טובים ולעשות טוב!”.
אחת העוגות שלירון הכי אהב זה היה עוגת לוטוס.
זמן הכנה: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לתחתית:
- 250 גרם עוגיות לוטוס
- 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
- 250 גרם עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
-
הכנת התחתית:
- מרסקים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון או בעזרת שקית ופטיש שניצלים.
- ממיסים את החמאה.
- מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת.
- משטחים את התערובת בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב.
-
הכנת המלית:
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואינסטנט פודינג הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את המלית על תחתית העוגיות.
-
ציפוי:
- מרסקים את עוגיות הלוטוס לציפוי.
- מפזרים את פירורי העוגיות מעל המלית.
-
קירור:
- מכניסים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות להתייצבות.
טיפים:
- ניתן להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ.
- ניתן להוסיף לתחתית 2 כפות גדושות של ממרח לוטוס.
- ניתן להקפיא את העוגה.
- מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.
סיפור אישי:
עוגת הלוטוס הזו היא יותר מסתם קינוח טעים. היא זיכרון מתוק לסרן לירון שניר ז"ל, שנפל בעת מילוי תפקידו. לירון אהב את החיים, אהב מתוקים, ותמיד ידע לשמח את הסובבים אותו. עוגת הלוטוס הפשוטה הזו, עם טעמה העדין והמרקם הנימוח, מזכירה לנו את לירון ואת כל הטוב שהיה בו. בכל פעם שאנחנו מכינים את העוגה הזו, אנחנו זוכרים אותו ומחייכים.
עוד קצת על עוגת לוטוס:
עוגת לוטוס היא קינוח אהוב ופופולרי במיוחד בשנים האחרונות. היא קלה להכנה, מרשימה במראה וטעימה בטירוף. השילוב של עוגיות הלוטוס הפריכות עם המלית הקרמית יוצר חגיגה של טעמים ומרקמים. עוגת לוטוס היא קינוח מושלם לכל אירוע, החל מיום הולדת ועד לאירוח חגיגי. היא גם קינוח נהדר לסיום ארוחה משפחתית או סתם לפינוק מתוק באמצע היום.
מתכון של משפחת שניר.
הגב