רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מאפינס תותים ויוגורט עם נגיעות שוקולד לבן
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מתכון פשוט ומהיר להכנת מאפינס תותים ויוגורט רכים ונימוחים בפה, עם נגיעות שוקולד לבן מעל. מושלם לאירוח, קינוח קליל או סתם פינוק מתוק ליד הקפה.
מצרכים:
- 1 כוס תותים טריים קצוצים
- 2 ביצים
- 200 מ"ל יוגורט וניל (1 גביע – עדיף דנונה פרו)
- ⅓ כוס מייפל טהור
- ¼ כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח כוסמין (השתמשתי ב70% מלא)
- 1 כפית אבקת אפייה
- לעיטור:
- 50 גרם שוקולד לבן (½ חפיסה)
- 3 תותים קצוצים
מאפינס תותים עם קראמבל
מתכונים נוספים
מאפינס שוקולד מושחתים מתכון הורס
לחמניות מאפינס וגבינות מתכון מעלף
עוגת גזר מושלמת – מתכון נדיר
מתכון למאפינס וניל, תות ושוקולד לבן של יונית צוקרמן – פודי
אופן ההכנה:
- בקערה, טורפים יחד ביצים, מייפל ויוגורט.
- מוסיפים שמן קוקוס מומס וממשיכים לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תותים קצוצים ותמצית וניל ומערבבים.
- מעבירים לתבנית שקעים משומנת.
- מפזרים מעל כל שקע שוקולד לבן קצוץ ומעט תותים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל של התבנית).
- ממתינים לקירור.
- ניתן לקשט עם עוד שוקולד לבן.
טיפ: ניתן להשתמש בתותים קפואים, אך יש להפשיר אותם היטב ולסנן את הנוזלים לפני השימוש.
מתכון של עידית מרום
הגב