שטרודל תפוחים גיאורגי משגע – מתכון חגיגי לראש השנה

שטרודל תפוחים גיאורגי משגע - מתכון חגיגי לראש השנה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.1/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

שטרודל תפוחים גיאורגי משגע – מתכון חגיגי לראש השנה

זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל זמני מנוחה) זמן אפייה: 15-20 דקות דרגת קושי: בינונית

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף חומץ
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ¼ כוסות מים

למילוי:

  • 6 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנטנות מאוד (אפשר לגרר 4 ולסחוט 2)
  • 2 כפות שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • ¼ כוס סוכר

שטרודל תפוחים

מתכונים נוספים

סלט טבולה מתכון מהמם
פאי שזיפים מהיר וקל – קינוח חגיגי לראש השנה
חלה מתוקה לראש השנה – מתכון חובה לחג

מתכון לשטרודל תפוחים אמיתי של אלון שבו – פודי

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • בקערה גדולה, לושו את כל מרכיבי הבצק במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא דביק.
    • אם הבצק יבש מדי, הוסיפו בהדרגה את רבע כוס המים הנותרים.
    • עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו לו לנוח כחצי שעה.
    • לושו שוב את הבצק במשך כמה דקות והניחו לו לנוח שוב כרבע שעה.
    • חלקו את הבצק ל-3 כדורים ורדדו כל כדור לעיגול בגודל של פיתה גדולה. הניחו לכדורים לנוח עוד 10 דקות, מכוסים במגבת.
  2. הכנת המלית והרכבת השטרודל:

    • רדדו כל עיגול בצק לעלה דק מאוד, בעזרת מעט קמח. מתחו את הבצק בעדינות מכל הצדדים עד לקבלת עלה דק ככל האפשר.
    • פזרו על הבצק את התפוחים הקצוצים וזלפו מעל 2 כפות שמן.
    • פזרו ¾ כוס סוכר על התפוחים וזלפו 2 כפות דבש.
    • גלגלו את הבצק לרולדה הדוקה, תוך כדי משיכה עדינה של הבצק כדי למנוע קרעים.
  3. אפייה:

    • טבלו את היד בשמן ומירחו בעדינות את הרולדה בשמן.
    • פזרו ¼ כוס סוכר מעל הרולדה וחתכו אותה לחתיכות באורך של כ-5 ס"מ.
    • הניחו את החתיכות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
    • זלפו מעט דבש על כל חתיכה ופזרו מעל עוד קצת סוכר.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהשטרודל מזהיב ופריך ומקבל גוון קרמל יפה.

עוד קצת על המתכון:

שטרודל תפוחים גיאורגי הוא קינוח מסורתי ומרשים, שמושלם לשולחן החג בראש השנה. הבצק הדק והפציח, המלית העשירה בתפוחים, קינמון ודבש והציפוי הקריספי של הסוכר יוצרים יחד קינוח חלומי ובלתי נשכח. הכנת השטרודל דורשת אמנם קצת מיומנות ברידוד הבצק, אבל התוצאה שווה את המאמץ. המתכון של חני קונאשוילי מפורט וקל להבנה, ועם קצת סבלנות ותרגול, גם אתם תוכלו להכין שטרודל גיאורגי אותנטי וטעים.

מתכון של חני קונאשוילי