טבית חמין אורז ועוף מנחם לשבת

טבית חמין אורז ועוף מנחם לשבת

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

טבית חמין אורז ועוף מנחם לשבת

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: שעה ו-10 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 4 כרעיים עוף טרי (או כל נתח עוף שאוהבים)
  • 3 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 4 עגבניות גדולות ועסיסיות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כף בהרט (לא חובה)
  • קורט הל טחון
  • קורט קינמון
  • ביצים, לפי מספר הסועדים

טבית חמין עיראקי מעוף ואורז

מתכונים נוספים

טבית – חמין עיראקי מושלם לשבת
פילה סלמון בתנור הכי טעים שיש
בורקס בשר ללא גלוטן – מתכון קל וטעים

טבית עיראקי | Iraqi tbeet

אופן ההכנה:

  1. טיגון העוף: חממו 4 כפות שמן בסיר גדול וטגנו בצל אחד קצוץ עד להזהבה. הוסיפו את נתחי העוף ופלפל שחור וטגנו עד להשחמה קלה.

  2. הוספת העגבניות והרסק: הוסיפו את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות לסיר. כאשר התערובת מבעבעת, הוסיפו 1.5 כוסות מים ומעט מלח.

  3. בישול העוף: הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו את העוף במשך 40 דקות. לאחר מכן, העבירו את העוף לכלי נפרד.

  4. הוספת האורז: הוסיפו לסיר את האורז, הבצל הנוסף ו-3.5 כוסות מים. תבלו בבהרט, הל וקינמון. הוסיפו מלח לפי הטעם (כפית מלח לכל כוס אורז).

  5. בישול האורז: הביאו שוב לרתיחה ובשלו עד שהנוזלים נספגים באורז.

  6. הוספת העוף והביצים: החזירו את נתחי העוף לסיר וטמנו אותם באורז. כסו את הסיר בנייר אפייה והניחו מעליו את הביצים המבושלות. כסו את הסיר היטב במכסה.

  7. בישול ארוך: הניחו את הסיר על פלטת שבת או בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות והשאירו למשך הלילה או לפחות 8 שעות.

מתכון של אריאלה גולדמן