רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
טבית חמין אורז ועוף מנחם לשבת
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: שעה ו-10 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 4 כרעיים עוף טרי (או כל נתח עוף שאוהבים)
- 3 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
- 4 עגבניות גדולות ועסיסיות, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 בצלים, קצוצים
- 100 גרם רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ½ כף בהרט (לא חובה)
- קורט הל טחון
- קורט קינמון
- ביצים, לפי מספר הסועדים
טבית חמין עיראקי מעוף ואורז
מתכונים נוספים
טבית – חמין עיראקי מושלם לשבת
פילה סלמון בתנור הכי טעים שיש
בורקס בשר ללא גלוטן – מתכון קל וטעים
טבית עיראקי | Iraqi tbeet
אופן ההכנה:
-
טיגון העוף: חממו 4 כפות שמן בסיר גדול וטגנו בצל אחד קצוץ עד להזהבה. הוסיפו את נתחי העוף ופלפל שחור וטגנו עד להשחמה קלה.
-
הוספת העגבניות והרסק: הוסיפו את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות לסיר. כאשר התערובת מבעבעת, הוסיפו 1.5 כוסות מים ומעט מלח.
-
בישול העוף: הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו את העוף במשך 40 דקות. לאחר מכן, העבירו את העוף לכלי נפרד.
-
הוספת האורז: הוסיפו לסיר את האורז, הבצל הנוסף ו-3.5 כוסות מים. תבלו בבהרט, הל וקינמון. הוסיפו מלח לפי הטעם (כפית מלח לכל כוס אורז).
-
בישול האורז: הביאו שוב לרתיחה ובשלו עד שהנוזלים נספגים באורז.
-
הוספת העוף והביצים: החזירו את נתחי העוף לסיר וטמנו אותם באורז. כסו את הסיר בנייר אפייה והניחו מעליו את הביצים המבושלות. כסו את הסיר היטב במכסה.
-
בישול ארוך: הניחו את הסיר על פלטת שבת או בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות והשאירו למשך הלילה או לפחות 8 שעות.
מתכון של אריאלה גולדמן
הגב