פאי שזיפים מהיר וקל – קינוח חגיגי לראש השנה

פאי שזיפים מהיר וקל - קינוח חגיגי לראש השנה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

פאי שזיפים מהיר וקל – קינוח חגיגי לראש השנה

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 25 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 חבילה בצק עלים, חתוך לקוביות
  • 5-6 שזיפים, חתוכים לפרוסות דקות

לקרם השקדים:

  • 100 גרם מחמאה רכה (לא מומסת)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כפות קורנפלור

להברשה ולפידור:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף מים
  • קורט מלח
  • דבש
  • אבקת סוכר

מתכון לעוגת שזיפים של קרין גורן – פודי

מתכונים נוספים

פאי לימון עם מרנג מתכון משגע
רוטב שזיפים מעולה לכל ארוחה שתשדרג את הטעם
קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה וירקות ברוטב עשיר

פאי שזיפים צרפתי Tartes aux prunes

אופן ההכנה:

  1. הכנת קרם השקדים:

    • בקערה, טרפו יחד את המחמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם משחתי.
    • הוסיפו את הביצה וטרפו היטב עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
    • הוסיפו את השקדים הטחונים והקורנפלור וערבבו בעדינות בעזרת מרית עד לקבלת קרם אחיד.
    • העבירו את קרם השקדים לשק זילוף או הניחו בצד לשימוש מאוחר יותר.
  2. הרכבת הפאי:

    • חממו תנור ל-180 מעלות.
    • רפדו תבנית בנייר אפייה.
    • סדרו את קוביות בצק העלים על התבנית.
    • זלפו מעט מקרם השקדים במרכז כל קוביית בצק.
    • סדרו את פרוסות השזיפים בצפיפות על קרם השקדים.
  3. הברשה ואפייה:

    • בקערה קטנה, טרפו יחד את החלמון, המים והמלח.
    • בעזרת מברשת, מרחו את תערובת החלמון מסביב לשזיפים על הבצק.
    • פזרו מעט שקדים פרוסים על כל פאי.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב והשזיפים מתרככים.
  4. הגשה:

    • הוציאו את הפאים מהתנור וצננו מעט.
    • מרחו את השזיפים במעט דבש למראה מבריק ולמניעת השחרה.
    • פזרו אבקת סוכר בנדיבות והגישו.

מתכון של ליטל אשואל