עוגת גבינה אלפחורס בחושה – מתכון קל וטעים

עוגת גבינה אלפחורס בחושה - מתכון קל וטעים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.5/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

עוגת גבינה אלפחורס בחושה – מתכון קל וטעים

זמן הכנה: שעה דרגת קושי: קל

מצרכים:

לתחתית:

  • 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
  • 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה)
  • 2 כפות ריבת חלב

לעוגת גבינה:

  • 4 ביצים (L)
  • ½ כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה (1 חבילה גדולה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות ריבת חלב (לשיוש)  

לגנאש:

  • 200 גרם שוקולד לבן (2 חפיסות)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף ריבת חלב
  • 2 כפות קוקוס

לקישוט:

  • עוגיות אלפחורס
  • קוקוס

עוגת גבינה אלפחורס בחושה משגעת

מתכונים נוספים

המתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן
עוגת מוס אלפחורס חלומית עם שוקולד לבן וקוקוס
לזניה בשרית ביתית ועשירה – מתכון מנצח

פרק 500- עוגת גבינה אלפחורס

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התחתית:

    • טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם החמאה והריבת חלב עד לקבלת תערובת פירורית.
    • משטחים את התערובת בתחתית תבנית אפייה ומהדקים היטב.
  2. מכינים את עוגת הגבינה:

    • טורפים (או מקציפים) את הביצים, הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, הפודינג וניל, תמצית הוניל והקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.
    • יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית מעל לתחתית.
    • מזלפים בעדינות את ריבת החלב על פני הבלילה ויוצרים שיוש בעזרת קיסם.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
    • מצננים את העוגה לחלוטין.
  3. מכינים את הגנאש:

    • ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה וריבת החלב על הגז או במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.
    • מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
    • יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת.
  4. מקשטים ומגישים:

    • מפזרים קוקוס ומקשטים בעוגיות אלפחורס.
    • מכניסים את העוגה למקרר למספר שעות להתייצבות לפני ההגשה.

מתכון של נועם זיגדון