ארוחת ערב מהירה וטעימה: פיצה גבינות עם חלמונים על בצק פוקצ'ה

פיצה גבינות עם חלמונים - מתכון בצק פוקצ'ה מושלם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

פיצה גבינות עם חלמונים – מתכון בצק פוקצ'ה מושלם

זמן הכנה: שעה ו-30 דקות (כולל התפחה) דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח פוקצ'ה
  • 25 גרם שמרים טריים (½ שקית)
  • 1½ כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1½ כוסות מים חמימים

למילוי:

  • מוצרלה מגוררת (לפי הטעם)
  • גרנה פדנו מגוררת (לפי הטעם)
  • צ'דר מגוררת (לפי הטעם)
  • חלמונים (ביצה אחת לכל פיצה אישית)
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה / בזיליקום קצוץ

פוקצה מעולה סופר מהירה

מתכונים נוספים

המתכון הסודי לרוטב עגבניות לפיצה מושלמת
פיצה במחבת מתכון פשוט וקל
עוגת שוקולד פירורים מושחתת – מתכון קל ומהיר

פיצה + פוקצ'ה גל סנדלר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
    • לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
    • יוצרים כדור מהבצק, משמנים אותו קלות ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    • מוציאים את האוויר מהבצק בעדינות ומתפיחים שוב כ-15 דקות.
  2. מחלקים את הבצק ומכינים את הפיצות:

    • מחממים תנור ל-200 מעלות.
    • מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק.
    • מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ויוצרים כדורים. מכסים את הכדורים במגבת כדי שלא יתייבשו.
    • מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי הרצוי. מניחים כל עיגול על תבנית פיצה משומנת קלות.
    • מותחים את הבצק בעדינות על התבנית בעזרת האצבעות, ומשמנים קלות את שולי הבצק בשמן זית.
  3. מוסיפים את התוספות:

    • מפזרים על הבצק את הגבינות: מוצרלה, גרנה פדנו וצ'דר.
    • שוברים ביצה ומפרידים את החלמון בזהירות. מניחים את החלמון במרכז כל פיצה.
    • מתבלים בפלפל שחור ומפזרים פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים.
  4. אופים את הפיצות:

    • אופים כ-10 דקות או עד שהבצק מזהיב והגבינות נמסות והחלמון מתייצב מעט.
    • מוציאים את הפיצות מהתנור ומברישים את הקצוות במעט שמן זית.

מתכון של מרי קגן