רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מתכון לפסטרמה עוף בתנור – מושלם לכריכים וסלטים
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 40 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 5 חזות עוף (כ-1.5 קילו)
- 5 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף גדושה חרדל
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית שמן זית
- מעט גרידת לימון
- 2 כפיות קורנפלור
- ¼ כוס מים
עוף צלוי מושלם של אבי ביטון
מתכונים נוספים
איך להכין פסטרמה הודו ביתית – עסיסית וטעימה בטירוף
מתכון לתבשיל עוף עם אורז בצל וגזר – ארוחה משפחתית קלה וטעימה
אורז ירוק פרסי עם בשר – מתכון אותנטי וקל להכנה
אופן ההכנה:
-
מכינים את המרינדה:
- בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה: דבש, סויה, חרדל, מיץ לימון, מלח, פלפל, שום, שמן זית וגרידת לימון.
-
משרים את העוף:
- טובלים את חזות העוף במרינדה ומניחים בקערה למשך מספר דקות.
-
צורבים את העוף:
- מחממים מחבת גריל.
- צורבים כל חזה עוף משני הצדדים עד להשחמה קלה.
-
אופים בתנור:
- יוצקים את שארית המרינדה לתבנית אפייה.
- מסדרים את חזות העוף הצרובים בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
- לאחר כ-30 דקות, בודקים את אחד החזות לוודא שהוא מוכן מבפנים. אם לא, ממשיכים לאפות עד שהעוף מוכן לחלוטין.
מתכון של רמינה מוס
הגב