רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת גבינה אפויה – מתכון קלאסי ונימוח
זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: שעה דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 750 גרם גבינה לבנה
- 2 מיכלים שמנת חמוצה
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות קמח
- 3 כפות פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כוס סוכר
- 7 ביצים
מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת
מתכונים נוספים
עוגת גבינה אפויה המתכון הכי מוצלח
עוגת גבינה אפויה קלאסית: מתכון מושלם לאירוח
עוגת גבינה עם מרקם מעלף מתכון היסטרי
אופן ההכנה:
-
מכינים את התנור: מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.
-
מקציפים את החלבונים:
- מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
-
מערבבים את שאר המרכיבים:
- בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, הקמח, הפודינג, הקורנפלור והחלמונים.
-
מקפלים את הקצף:
- מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת בלילה אחידה.
-
אופים:
- משמנים תבנית אפייה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות.
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים עוד 40 דקות, או עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת מעט פתוחה למשך שעה נוספת.
מתכון של אביבית חלילי
הגב