רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
המתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן
מרכיבים:
-
תחתית בצק
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1 ביצה L
- 2 חלמונים L
- 1+1/2 כוסות (210 גרם) קורנפלור
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
- 1/2 כף (5 גרם) אבקת אפייה
-
ציפוי תחתית
- 1/2 קופסה (165 גרם) ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס טחון
-
מוס שוקולד לבן וקוקוס
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב 3%
- 3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 כוס (85 גרם) קוקוס טחון
-
ציפוי וקישוט
- 1/2 קופסה (165 גרם) ממרח בהשראת רפאלו
- 2 כפות (30 מ"ל) חלב 3%
- 2 כפות קוקוס טחון
מתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן – פודי
מתכונים נוספים
עוגת תפוזים רכה ונימוחה מתכון נדיר
עוגת מוס אלפחורס חלומית עם שוקולד לבן וקוקוס
אלפחורס מתכון קל כמו בארגנטינה
אופן ההכנה:
-
הכנת התחתית:
- מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
- ממיסים חמאה.
- בקערה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק (חמאה, סוכר, ביצה, חלמונים, קורנפלור, קמח ואבקת אפייה) עד לקבלת בצק אחיד.
- מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ואופים 20 דקות עד להזהבה קלה.
- מצננים.
-
ציפוי התחתית:
- מורחים ריבת חלב על התחתית ומפזרים קוקוס.
- מצננים.
-
הכנת המוס:
- ממיסים שוקולד לבן עם חלב במיקרוגל ומערבבים עד לאיחוד. מצננים.
- במיקסר, מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם רך.
- מוסיפים קוקוס ותערובת השוקולד הלבן ומקציפים קצרות לאיחוד.
- משטחים את המוס על התחתית ומעבירים למקפיא ללילה.
-
הכנת הציפוי:
- מחממים ממרח וחלב במיקרוגל כחצי דקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פניה.
- מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות.
-
הגשה: פורסים בסכין שטבלתם במים רותחים וניגב.
זמן הכנה: כ-30 דקות (לא כולל זמן קירור והקפאה) דרגת קושי: בינוני
מתכון של זהבית שמעונוב
הגב