רולדת ריבת חלב מתכון של פעם בחיים

רולדת ריבת חלב מתכון של פעם בחיים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.3/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

מצרכים:

לבסיס הרולדה:

  • 5 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 5 חלמונים
  • 3 כפות שמן
  • ½ כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (או 2 כפות קקאו לרולדה חומה)

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס חלב
  • ריבת חלב (למילוי)

אופן הכנה:

  1. הכנת הבסיס:

    • הקציפו את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
    • הוסיפו בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
    • הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את החלמונים והשמן, ערבלו עד לאיחוד.
    • הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והאינסטנט פודינג (או הקקאו), וערבלו בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
    • רפדו תבנית תנור בנייר אפייה, משחו קלות בשמן, וצקו לתוכה את התערובת.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהרולדה מזהיבה קלות.
    • הוציאו את הרולדה מהתנור, גלגלו אותה בזהירות יחד עם נייר האפייה, וכסו במגבת לחצי שעה.
  2. הכנת הקצפת:

    • הקציפו את כל חומרי הקצפת יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. הרכבת הרולדה:

    • פתחו את הרולדה בזהירות והסירו את נייר האפייה.
    • מרחו שכבה של ריבת חלב על הרולדה.
    • מרחו שכבה נדיבה של קצפת על הריבה.
    • גלגלו את הרולדה חזרה בזהירות והניחו על צלחת הגשה.
    • מרחו את הקצפת שנותרה על גבי הרולדה ובצדדים.
    • קשטו את הרולדה בריבת חלב, פירות, שבבי שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים.

בתאבון!

מתכון של מלי מאירוב.