לימון כבוש ביתי: המתכון המרוקאי המסורתי

לימון כבוש מתכון קל

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.9/5 - למתכון דירוג של 17 חובבי בישול

לימונים כבושים בקלי קלות

מצרכים:

  • 3-4 לימונים נקיים, פרוסים דק
  • ½ כוס מלח גס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • ¼ כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
  • מיץ מלימון אחד טרי
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. עיקור הצנצנת: מלאו צנצנת זכוכית אטומה במים רותחים והמתינו 5 דקות. רוקנו את המים.
  2. תיבול הלימונים: בקערה, ערבבו את המלח הגס, הפפריקה, הסוכר והצ'ילי (אם משתמשים). טבלו את פרוסות הלימון בתערובת מכל הצדדים, נערו את העודפים והניחו בצנצנת. (אם רוצים, ניתן להוסיף עלי דפנה לתחתית הצנצנת). סגרו היטב והניחו בצד ל-24 שעות.
  3. הוספת נוזלים: לאחר 24 שעות, סחטו לימון טרי והוסיפו את המיץ לצנצנת עד לכיסוי הלימונים. הוסיפו את השמן זית מעל.
  4. הכבישה: סגרו את הצנצנת והניחו במקום מוצל ל-3 ימים. נערו את הצנצנת מדי פעם.
  5. הגש והנאה: לאחר 3 ימים, העבירו את הלימונים הכבושים למקרר ותיהנו!

טיפ: הלימונים הכבושים ישתבחו עם הזמן וטעמם יתחזק.