רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוואמה הוא קינוח ערבי מתוק, אשר מקושר לאזור המזרח התיכון, במיוחד מהמטבח הלבנוני או הסורי. הקינוח מורכב מסופגניות קטנות בקוטר של כ-5 ס"מ, העשויות מבצק שמרים. הסופגניות מטוגנות בשמן עמוק ולאחר מכן טבולות בדבש, סירופ סוכר או מי ורדים, ולעיתים גם ברוטב לימון. מעניין לציין שהבצק כולל תפוח אדמה, המעניק לו טעם ופריכות ייחודיים. עוואמה הוא קינוח נפוץ בארוחות האפטאר של חג הרמדאן ובאירועים חגיגיים כמו חתונות.
תהליך הכנת בצק העוואמה פשוט ונוח , אין צורך בשימוש במיקסר. כל המרכיביםמערבבים יחד בקערה עד שהבצק מגיע למרקם סמיך יותר . לאחר מכן, הבצק אינו דורש התפחה וגם אינו קשה או יציב כמו בצק שמרים טיפוסי.
לאחר ההכנה, הבצק מועבר לשקית זילוף ומוזלף ישירות לתוך שמן חם. לבסוף, הבצק מועבר לסירופ ומוגש חם לאכילה.
מתכון קל ופשוט של כדורי עוואמה של לירוי קפוזה.
מצרכים כדורי עוואמה:
תפוח אדמה קלוף
2 כוסות קמח (280 גרם)
כוס וחצי מים (300 מ"ל)
כפית סוכר
חצי חבילת שמרים טריים (25 גרם)
לסירופ מי הורדים:
2 כוסות מים
נגיעת לימון
מי זהר או מי ורדים
2 כוסות סוכר
סרטון של הכנת עוואמה
המתכונים נצפים באתר:
עוגת תפוחים בחושה מתכון מטורף
עוגת גבינה פירורים מדהימה מתכון משגע
עוגת תפוזים עסיסית מתכון קלאסי
אופן הכנה:
אופן הכנה:
1. מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה, משאירים מעט ממי הבישול כדי שתפוח האדמה יהיה נוזלי ומשאירים לקירור.
2. שמים בקערת המיקסר את יתר מרכיבי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד קבלת בצק.
3. מוסיפים את תפוח האדמה ומעבדים כמה דקות ,הבצק ישאר נוזלי אל תיבהלו.
4.מכסים את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים להתפחה של שעה וחצי, לאחר ההתפחה לא מוציאים את האוויר מהבצק כמו שעושים בד"כ אלא משאירי אותו תפוח.
הכנת מי הורדים:
1. מביאים לרתיחה עדינה את כל מרכיבי הסירופ ומכבים את האש.
2. טיגון הבצק:
3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות.
4. מעבירים את הבצק לשף זילוף ומזלפים לתוך הסיר או חותכים בעזרת מספריים חתיכה מהבצק ישירות לשמן (אפשר גם לעשות זאת בעזרת כף משומנת אבל לדעתי הרבה יותר נוח כך).
5. מטגנים עד להזהבה והופכים לצד השני.
6. מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לכמה רגעים, ומעבירים לטבילה בסיר עם סירופ מי הורדים ומגישים.
הגב