תפוח אדמה מוקרם בתנור – מתכון מושלם לארוחת ערב

תפוח אדמה מוקרם בתנור - מתכון מושלם לארוחת ערב
4/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

תפוח אדמה מוקרם בתנור – מתכון אליפות של ענת אלישע ביטון

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: כשעה ו-10 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 4-5 תפוחי אדמה בקליפתם, שטופים היטב
  • מלח גס

למלית:

  • 1 חבילה שמנת חמוצה
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף גדושה גבינת שמנת (אפשר גם עם זיתים)
  • 150 גרם גבינה קשה מגורדת (לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית שום גבישי

לקישוט:

  • בצל ירוק קצוץ

מתכונים נוספים

"פשטידת תפוחי אדמה מוקרמת שלא תפסיקו לאכול"
תפוחי אדמה בתנור מעוכים מתכון משגע
תפוחי אדמה בתנור מתכון נדיר

אופן ההכנה:

  1. אופים את תפוחי האדמה:

    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • מפזרים מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ואופים כשעה, או עד שהם רכים לחלוטין.
  2. מכינים את המלית:

    • מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומצננים מעט.
    • חורצים כל תפוח אדמה לאורכו ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם לקערה.
    • מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה, החמאה, גבינת השמנת, הגבינה המגורדת והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. ממלאים ואופים שוב:

    • ממלאים את תפוחי האדמה הריקים במלית הגבינה.
    • מפזרים מעל עוד קצת גבינה צהובה.
    • מחזירים לתנור ואופים עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
  4. מגישים:

    • מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים חם.

מתכון של ענת אלישע ביטון