תפוח אדמה מוקרם בתנור – מתכון אליפות של ענת אלישע ביטון
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: כשעה ו-10 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 4-5 תפוחי אדמה בקליפתם, שטופים היטב
- מלח גס
למלית:
- 1 חבילה שמנת חמוצה
- 30 גרם חמאה
- 1 כף גדושה גבינת שמנת (אפשר גם עם זיתים)
- 150 גרם גבינה קשה מגורדת (לפי הטעם)
- מלח
- פלפל שחור
- ¼ כפית שום גבישי
לקישוט:
- בצל ירוק קצוץ
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות בתנור לעצלנים
מתכונים נוספים
"פשטידת תפוחי אדמה מוקרמת שלא תפסיקו לאכול"
תפוחי אדמה בתנור מעוכים מתכון משגע
תפוחי אדמה בתנור מתכון נדיר
אופן ההכנה:
-
אופים את תפוחי האדמה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפזרים מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ואופים כשעה, או עד שהם רכים לחלוטין.
-
מכינים את המלית:
- מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומצננים מעט.
- חורצים כל תפוח אדמה לאורכו ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם לקערה.
- מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה, החמאה, גבינת השמנת, הגבינה המגורדת והתבלינים ומערבבים היטב.
-
ממלאים ואופים שוב:
- ממלאים את תפוחי האדמה הריקים במלית הגבינה.
- מפזרים מעל עוד קצת גבינה צהובה.
- מחזירים לתנור ואופים עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
-
מגישים:
- מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים חם.
מתכון של ענת אלישע ביטון
הגב