רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
ריבועי עוגת גבינה אפויה עם בצק שמרים – מתכון מושלם
זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 50 דקות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק שמרים:
- 3 כוסות קמח
- 1 חבילת חמאה (200 גרם)
- 2 חלמונים
- 2 כפיות סוכר
- 1.5 כפות שמרים
- ½ כוס מים
למילוי:
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 ק"ג גבינה 5%
- 5 שקיות סוכר וניל (50 גרם)
- 5 כפות קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 200 מ"ל גיל / לבן / אשל / שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
-
מכינים את הבצק:
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
-
מרכיבים את העוגה:
- משטחים חצי מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את המילוי על הבצק שבתבנית.
- מרדדים את החצי השני של הבצק ומניחים אותו מעל המילוי. ניתן גם לקפל את הבצק מעל המילוי.
-
אופים:
- אופים בתנור שחומם מראש ל-150-160 מעלות למשך 15 דקות ללא כיסוי.
- מכסים את העוגה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהאמצע עולה יפה.
- מסירים את נייר הכסף ואופים עד להזהבה (סה"כ כ-50 דקות).
מתכון של נעמי שושן והודיה בוטון
הגב