רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מצרכים:
לבסיס הרולדה:
- 5 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 5 חלמונים
- 3 כפות שמן
- ½ כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (או 2 כפות קקאו לרולדה חומה)
לקצפת:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס חלב
- ריבת חלב (למילוי)
אופן הכנה:
-
הכנת הבסיס:
- הקציפו את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
- הוסיפו בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
- הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את החלמונים והשמן, ערבלו עד לאיחוד.
- הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והאינסטנט פודינג (או הקקאו), וערבלו בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
- רפדו תבנית תנור בנייר אפייה, משחו קלות בשמן, וצקו לתוכה את התערובת.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהרולדה מזהיבה קלות.
- הוציאו את הרולדה מהתנור, גלגלו אותה בזהירות יחד עם נייר האפייה, וכסו במגבת לחצי שעה.
-
הכנת הקצפת:
- הקציפו את כל חומרי הקצפת יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
-
הרכבת הרולדה:
- פתחו את הרולדה בזהירות והסירו את נייר האפייה.
- מרחו שכבה של ריבת חלב על הרולדה.
- מרחו שכבה נדיבה של קצפת על הריבה.
- גלגלו את הרולדה חזרה בזהירות והניחו על צלחת הגשה.
- מרחו את הקצפת שנותרה על גבי הרולדה ובצדדים.
- קשטו את הרולדה בריבת חלב, פירות, שבבי שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים.
בתאבון!
מתכון של מלי מאירוב.
הגב