רולדת גבינה: המתכון המנצח שכולם אוהבים

רולדת גבינה - המתכון המנצח שכולם אוהבים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.1/5 - למתכון דירוג של 36 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות + 4 שעות קירור בצק + שעה סינון גבינה + 20 דקות אפייה דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים
  • 1 כוס מים פושרים

למילוי:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%, מסוננת במשך שעה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף תמצית וניל

מתכונים נוספים

המתכון המנצח: עוגת גבינה אפויה קרין גורן
עוגת גבינה דיאטטית אפויה: מתכון קל
מוס גבינה ולוטוס משגע לשבועות

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה קטנה, ערבבו את השמרים עם המים הפושרים והניחו בצד ל-5 דקות. בקערת המיקסר, ערבבו את הקמח והסוכר. הוסיפו את תערובת השמרים, הביצים והחמאה ולשו במשך 10 דקות. הכניסו את הבצק למקרר ל-4 שעות לפחות.
  2. סינון הגבינה: בינתיים, סננו את הגבינה הלבנה בעזרת חיתול בד במשך שעה.
  3. הכנת המלית: בקערה, ערבבו היטב את כל מרכיבי המלית (כולל הגבינה המסוננת).
  4. הרכבת הרולדות: חלקו את הבצק ל-5 או 6 חלקים. רדדו כל חלק למלבן. הניחו כמות נדיבה של מלית במרכז המלבן. חתכו חריצים בצידי המלבן וקפלו את השוליים מעל המלית ליצירת רולדה.
  5. אפייה: הניחו את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרחו ביצה טרופה על הרולדות. אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.

מתכון של צפנת קורדובה.