קציצות עוף אווריריות וטעימות במיוחד

קציצות עוף אווריריות וטעימות במיוחד

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

קציצות עוף אווריריות וטעימות במיוחד

זמן הכנה: 20 דקות + חצי שעה קירור דרגת קושי: קל

מרכיבים:

  • 600 גרם בשר טחון עוף או שניצל טחון
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא קטן
  • 1 ביצה בינונית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 4-5 כפות שמן
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כפית ורבע מלח הארץ (או פחות אם משתמשים במלח רגיל)
  • מעט פלפל שחור
  • מעט פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • קורט קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית ראס אל חנות

מתכונים נוספים

קציצות עוף עם אפונה שלא תטעמו כמותן
קציצות עוף מטוגנות מתכון קריספי במיוחד
קציצות עוף עסיסיות לפסח מתכון הורס

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל במעבד מזון ומגררים את הקישוא בפומפייה.
  2. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.
  3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד עם הבשר הטחון. מוסיפים שמן לפי הצורך עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מתבלים את העיסה בתבלינים.
  5. מכניסים את הקערה למקרר לחצי שעה לפחות.
  6. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים מהעיסה. משטחים אותם מעט.
  7. מחממים שמן במחבת על להבה גבוהה-בינונית.
  8. מטגנים את הקציצות עד הזהבה מכל הצדדים. הופכים בעדינות בעזרת 2 כפות רק לאחר שצד אחד התקשה.
  9. מנמיכים את הלהבה לכמה דקות וממשיכים לטגן עד הזהבה יפה משני הצדדים.

מתכון של: סיון אוחיון אברגל

הערות:

  • אם את/ה טוחן/ת את השניצלים בעצמך, וודא/י שהם טחונים דק.
  • הקישוא המגורר מוסיף לקציצות אווריריות ורכות.
  • הקירור עוזר לעיסה להתייצב ומקל על עיצוב הקציצות.
  • חשוב לטגן את הקציצות בשמן חם כדי שלא יידבקו למחבת.
  • ניתן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות, עד הזהבה.

בתאבון!