פשטידת מחמאר נדירה בדיוק כמו במרוקו

פשטידת מחמאר נדירה בדיוק כמו במרוקו

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וגזר של אילנית בניזרי

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 גזר קלוף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • פלפל לבן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • 5 ביצים טרופות
  • רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

  1. הרתיחו את תפוחי האדמה והגזר עד לריכוך.
  2. מעכו את תפוחי האדמה וחתכו את הגזר לקוביות קטנות.
  3. ערבבו את תפוחי האדמה והגזר עם הפטרוזיליה, אבקת המרק, התבלינים והביצים הטרופות.
  4. חממו את השמן בסיר בקוטר 24 על להבה בינונית.
  5. שפכו את הבלילה לסיר ויישרו עם כף.
  6. בשלו על הגז 5 דקות ללא מכסה.
  7. העבירו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו עד להשחמה (כשעה).
  8. הוציאו את הפשטידה מהתנור והניחו את הסיר על מגבת מטבח.
  9. הניחו נייר סופג על צלחת והפכו את הפשטידה בזהירות.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בסירים בקוטר 18-24.
  • ניתן לאפות את הסיר על תבנית תנור או רשת במדף תנור ראשון מלמטה.
  • אם משתמשים בסיר גדול יותר, מומלץ להוסיף עוד 2 ביצים.

בתאבון!

מתכון של אילנית בניזרי.