רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
פשטידת אטריות עשירה ומפנקת
מצרכים:
- לתבנית:
- תבנית פיירקס מלבנית, משומנת
- למילוי:
- 250 גרם גבינה לבנה
- 2 כפות גבינת קוטג'
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת לבישול
- ¼ כוס חלב
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה מרק בצל (או שבבי בצל מיובש)
- לפיזור מעל:
- 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- גבינה צהובה מגורדת
- לאטריות:
- 400 גרם אטריות רחבות
אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות: בסיר גדול, מבשלים את האטריות במים רותחים עם כפית מלח וכפית שמן למשך כ-8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה, מערבבים את הגבינות, הביצים, השמנת, החלב, התבלינים והבצל עד לקבלת תערובת אחידה.
- משלבים את האטריות: מוסיפים את האטריות המבושלות לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית: יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת. מפזרים מעל את קוביות החמאה והגבינה הצהובה המגורדת.
- אופים: מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) ואופים עד שהפשטידה מזהיבה, כ-50 דקות.
טיפ: להעשרת הטעם, השתמשו בשבבי בצל מיובש במקום מרק בצל.
בתאבון!
מתכון של סוניה סאני בן הרוש.
הגב