פשטידת איטריות וגבינות עשירה מתכון משגע

פשטידת איטריות וגבינות עשירה מתכון משגע

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 31 חובבי בישול

פשטידת אטריות עשירה ומפנקת

מצרכים:

  • לתבנית:
    • תבנית פיירקס מלבנית, משומנת
  • למילוי:
    • 250 גרם גבינה לבנה
    • 2 כפות גבינת קוטג'
    • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
    • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
    • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
    • 3 ביצים
    • 1 מיכל שמנת לבישול
    • ¼ כוס חלב
    • 1 כפית מלח
    • ½ כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף גדושה מרק בצל (או שבבי בצל מיובש)
  • לפיזור מעל:
    • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
    • גבינה צהובה מגורדת
  • לאטריות:
    • 400 גרם אטריות רחבות

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האטריות: בסיר גדול, מבשלים את האטריות במים רותחים עם כפית מלח וכפית שמן למשך כ-8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. מכינים את המילוי: בקערה גדולה, מערבבים את הגבינות, הביצים, השמנת, החלב, התבלינים והבצל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. משלבים את האטריות: מוסיפים את האטריות המבושלות לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
  4. מעבירים לתבנית: יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת. מפזרים מעל את קוביות החמאה והגבינה הצהובה המגורדת.
  5. אופים: מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) ואופים עד שהפשטידה מזהיבה, כ-50 דקות.

טיפ: להעשרת הטעם, השתמשו בשבבי בצל מיובש במקום מרק בצל.

בתאבון!

מתכון של סוניה סאני בן הרוש.