רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
פאי לימון עם מרנג מתכון משגע
פאי לימון עם מרנג מתכון משגע הוא קינוח קלאסי וטעים, המושלם לכל אירוע. הפאי מורכב מבצק פריך, קרם לימון חמצמץ, וציפוי מרנג קראנצ'י.
הבצק הפריך הוא הבסיס של הפאי, והוא אחראי על הטעם והמרקם הפריכים. הקרם הלימון הוא החלק המתוק של הפאי, והוא עשוי ממיץ לימון, סוכר, קורנפלור, וחלמונים. ציפוי המרנג הוא החלק העליון של הפאי, והוא אחראי על הטעם המתוק והקראנצ'י.
פאי מרנג לימון הוא קינוח קל להכנה, אך דורש קצת תשומת לב לפרטים כדי לקבל תוצאה מושלמת.
הנה כמה טיפים להכנת פאי לימון מושלם:
במידה ואתם רוצים הכנה קלה אז אפשר לקנות בסיס של פאי ולקנות גם מרנג ולפזר מלמעלה, אך אין תחליף לפאי ומרנג שהכנתם לבד ,מעבר לטעמים המשופרים גם הסיפוק גדול יותר.
השתמשו בבצק פריך איכותי.
השתמשו במיץ לימון טרי.
אל תבשלו את הקרם הלימון יותר מדי, אחרת הוא יהפוך להיות דליל מדי.
השתמשו במרנג איכותי.
עם קצת תשומת לב לפרטים, תוכלו להכין פאי מרנג לימון מושלם, שיהיה ההפתעה המושלמת לאורחים שלכם.
מתכון של חיה.
מצרכים:
לפאי:
1 כוס קמח
רבע כוס אבקת שקדים
קמצוץ מלח
חצי כוס אבקת סוכר
120 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון גודל L
לקרם לימון:
כוס סוכר
כפית קונפלור
5 ביצים גודל L
3/4 כוס מיץ מלימון טרי
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
למרנג:
3 חלבונים גדולים
כוס סוכר
קורט מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
פאי לימון מרנג – חן במטבח
מתכונים נוספים:
עוגיות ביסקוטי לימון איטלקיות מתכון אותנטי
עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות
עוגיות שקדים מושלמות – עבמבר מתכון מנצח
אופן הכנה:
1. בבלנדר נשים את כל חומרי הבצק למעט החלמון ונפעיל בפולסים קצרים עד לתערובת פירורית, נוסיף חלמון ונפעיל בפולסים רק עד שמתקבל בצק אחיד נוציא, נרדד טוב בנייר אפייה ונכניס לקירור של שעה במקרר או חצי שעה במקפיא. נוציא את הבצק וניישר אותו בתבנית פאי מתפרקת . עד הקצוות. נחורר טוב במזלג ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמשחים יפה ומוציאים. מצננים לחלוטין.
2. נכין את קרם הלימון, ניקח סיר ונשים את כל חומרי הקרם למעט החמאה, נערבב טוב ונשים על הגז,על אש בינונית נמוכה לא להפסיק לערבב עד שמסמיך ולכבות. לקחת קוביה מהחמאה ולהטמיע בתערובת עד שנמסה להוסיף עוד אחת ולערבב וכן הלאה עד סוף כל קוביות החמאה. לצנן במקרר. למרוח על הפאי יפה בצורה אחידה.
3. נכין את המרנג: נשים בקערת המיקסר 3 חלבונים וסוכר, בבן מארי על אש נמוכה נערבב טוב טוב עם מטרפה את התערובת עד שאחרון הגרגירים של הסוכר נמס. ננגב את התחתית טוב ונעביר למיקסר. נוסיף מלח ונקציף לקצף יציב מאוד לבן בוהק. נעביר לשקית זילוף נזלף יפה על הפאי ונשרוף אותו מעט עם ברנר. בהצלחה!!😋 .
הגב