רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת לוטוס גבינה: טעימה, מרעננת וקלה להכנה!
הקדמה:
עוגת לוטוס גבינה היא קינוח מושלם לאוהבי עוגות גבינה וקוקוס. היא משלבת בצורה נהדרת את הטעם המתוק והעשיר של עוגיות לוטוס עם מלית גבינה לבנה וקצפת רכה. העוגה קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע.
שאלות ותשובות:
מהם המרכיבים הדרושים לעוגה?
לתחתית:
- עוגיות לוטוס
- חמאה
למלית גבינה:
- גבינה לבנה
- שמנת מתוקה
- סוכר
- אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
- ממרח לוטוס
- עוגיות לוטוס
איך מכינים את העוגה?
- הכנת התחתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים בתבנית ומהדקים היטב.
- הכנת מלית הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד לאיחוד.
- הרכבת העוגה: יוצקים את מלית הגבינה על התחתית ומיישרים.
- קישוט: מורחים ממרח לוטוס על פני העוגה ומקשטים בעוגיות לוטוס.
- מקררים: מכסים את העוגה ומקררים למשך 4 שעות לפחות, רצוי לילה.
טיפים:
- ניתן להשתמש בתבנית קפיצית או תבנית חד פעמית.
- ניתן להוסיף למלית הגבינה פירות טריים או קפואים.
- ניתן להחליף את עוגיות הלוטוס בעוגיות אחרות.
בתיאבון!
מתכון של נורית גיספן.
מצרכים
לציפוי העוגה:
צנצנת וחצי ממרח לוטוס (האדום) צריך טיפה פחות כל אחד וטעמו..
3 קרטונים שמנת מתוקה של 250 מ"ל כל אחד
1 חבילה אינסטנד פודינג וניל
1 כוס חלב נורית ג.
כ-350 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת קלות
2 כפות מייפל (לא חייב)
עוגת מוס גבינה לוטוס – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת אוכמניות בחושה מתכון משגע
עוגת גבינה שמרים קלה להכנה
אופן ההכנה
1. לתחתית:
2. לטחון הכל ביחד לטחינה דקה.
3 לשטח הפירורים בתבנית מס. 26 להדק היטב היטב.
4. יישאר לכם מעט פירורים להשאיר בצד נצטרך אחר כך.
5. להכניס למקפיא לחצי שעה -שעה עד להמשך.. מה שתחליטו .
6. בקערית עמוקה עם מים רותחים נכניס את צנצנת הלוטוס.
7. בינתיים.. להקציף השמנת מתוקה, האינסטנד פודינג וניל והכוס חלב לקצפת טובה ויציבה.
8. לחלק בעדינות הקצפת לשתיים. קערה אחת של קצפת להכניס למקרר.
9. בקערה הנותרת להכניס מעט כ-2 כפות ממרח לוטוס (שבינתיים נמס ונהפך נוזלי) אז בהתחלה לצקת כ-2 כפות לוטוס.
10. לערבב בעדינות בעזרת לקקן.
11. ואז לטעום מעט (רק טיפה חח) אם יש צורך להוסיף עוד.
12. מעט מהלוטוס ולערבב בעדינות בעזרת לקקן. להגיע לצבע בהיר וטעם עדין של הלוטוס.
13. לצקת קצפת הלוטוס לתבנית.
14. לשטח היטב היטב שלא יהיה אויר בקצפת.
15. להכניס למקפיא לכחצי שעה-שעה.
16. מטרת המקפיא- כדי ששתי הקצפות לא יתערבבו.
17. להוציא מהמקפיא לפזר מעל בעדינות מפירורי הלוטוס שהשארתם בצד. לפזר בצורה אחידה בעדינות.
18. למרוח הקצפת הלבנה מעל ליישר למעלה בעזרת פלטה.
19. ציפוי העוגה:
20. להמיס את ממרח הלוטוס בעזרת קערית ומים רותחים כך שהממרח יהיה נמס ונוזלי לחלוטין.
21. להוציא העוגה וחשוב מאוד לעבוד מהר כי אחרת הממרח יקפא לפני שנמרח על כל העוגה.
22. כעת לשפוך הממרח על העוגה ומיד להטות את העוגה לכל הכיוונים כדי שכל העוגה תצופה בלוטוס.
23. להמתין שהציפוי יתקשה ואז לקחת בעזרת כפית מהממרח הנמס והנוזלי (ברור שלחמם שוב הממרח אם יש צורך..) ולקשקש מעל העוגה בצורה אחידה ויפה.
24. עדיף להשאיר העוגה במקפיא עד לכשעה לפני ההגשה!.
25. להתענג מכל ביס!.
ב ת י א ב ו ן .
הגב