עוגת גבינה קרה ללא אפייה עם קראמבל פקאן קינמון

עוגת גבינה קרה ללא אפייה עם קראמבל פקאן קינמון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

עוגת גבינה קרה ללא אפייה עם קראמבל פקאן קינמון

זמן הכנה: 30 דקות זמן קירור: מספר שעות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לקראמבל:

  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס פקאן טבעי
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כוס שמן קוקוס מומס
  • ¼ כוס סירופ מייפל טבעי

לבלילת הגבינה:

  • ½ כוס קרם קוקוס
  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן (1 חבילה)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 גביע יוגורט דנונה פרו 20 גרם חלבון טבעי (200 מ"ל)
  • ⅓ כוס סוכר קוקוס
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

לקישוט:

  • ½ כוס דובדבנים חמוצים / פטל קפואים

עוגת גבינה ואוכמניות ללא אפייה | עוגת גבינה קרה

מתכונים נוספים

ריבועי עוגת גבינה אפויה – מתכון מושלם
המתכון המנצח: עוגת גבינה אפויה קרין גורן
פשטידת כרוב חלבית מהירה וקלה

עוגת גבינה ללא אפייה

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקראמבל:

    • מעבדים את כל רכיבי הקראמבל במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט שמן קוקוס.
    • משטחים את הבצק בעובי של חצי סנטימטר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים על חום של 170 מעלות כ-12-14 דקות, עד שהבצק מזהיב.
    • מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מלא.
  2. הכנת בלילת הגבינה:

    • מקציפים את כל רכיבי הבלילה היטב כ-2-3 דקות עד לקבלת קרם יציב ואחיד.
  3. סידור העוגה:

    • בתבנית מלבנית/עגולה/כוסות אישיות מסדרים בשכבות:
      • שכבת התחתית: מחצית מהקראמבל
      • שכבה אמצעית: מחצית מקרם הגבינה
      • שכבה נוספת: דובדבנים (אופציונלי)
      • שכבה עליונה: שארית הקראמבל
    • אוטמים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למספר שעות. לאחר מכן ניתן להעביר למקרר.

מתכון של עידית מרום