עוגת גבינה אפויה של פעם מתכון הורס

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 26 חובבי בישול

עוגת גבינה אפויה של פעם מתכון

עוגת גבינה אפויה של פעם היא קינוח אהוב ומבוקש ברחבי העולם. היא קיימת במגוון וריאציות, אך העוגה הקלאסית היא עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך בתחתית.

מקור המתכון

מקור המתכון לעוגת גבינה אפויה אינו ידוע בוודאות, אך הוא כנראה הגיע מאירופה. העוגה הגיעה לישראל עם העלייה הראשונה והשנייה, והיא הפכה במהרה לקינוח פופולרי בכל בית בישראל.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

למלית הגבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 6 ביצים (להפריד)

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בתבנית אפייה גדולה יותר.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה, הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת בצק פירורי.
  3. משטחים את הבצק בתבנית ומכניסים לאפייה למשך כ-10 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  4. מכינים את המלית: בקערה גדולה, מערבבים יחד את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, סוכר הווניל, הקורנפלור והפודינג וניל עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  6. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם מעט מלח עד לקבלת קצף יציב.
  7. מוסיפים את קצף החלבונים לבצק הגבינה בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. יוצקים את המלית על הבצק המקורר ומעבירים לאפייה למשך כ-50 דקות, או עד שהעוגה יציבה באמצע.
  9. מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.

טיפים

  • חשוב להשתמש בגבינה לבנה 5% לקבלת מלית גבינה רכה וקרמית.
  • ניתן להוסיף למלית הגבינה תוספות אחרות, כגון פירות, שוקולד או קפה.
  • כדי למנוע מהעוגה לשקוע, חשוב להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

וריאציות ושיפורים

  • עוגת גבינה אפויה עם פירות: ניתן להוסיף למלית הגבינה פירות טריים, כגון תותים, בננות או שזיפים. ניתן גם להשתמש בפירות קפואים, כגון תותים או אוכמניות.
  • עוגת גבינה אפויה עם שוקולד: ניתן להוסיף למלית הגבינה שוקולד מריר, שוקולד חלב או שוקולד לבן. ניתן גם להוסיף שבבי שוקולד.
  • עוגת גבינה אפויה עם קפה: ניתן להוסיף למלית הגבינה קפה חזק או קפה אספרסו. ניתן גם להוסיף אבקת קקאו.

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

שעה וחצי

עוגת גבינה אפויה של פעם מתכון של מעיין אחוול אטיאס

מצרכים:

3 תבניות אינגליש קייק או סיר ג’חנון 22-24

מרכיבים
1 ק”ג גבינה לבנה 5%
2 גביעים שמנת חמוצה
7 ביצים מופרדות
½1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
6 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות גדושות פודינג וניל
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות
עוגת גבינה פירורים מדהימה מתכון משגע
עוגת תפוחים בחושה מתכון מטורף

עוגת גבינה אפויה גבוהה – עידיתוש

אופן הכנה:

1. מסננים את הגבינות בחיתול בד במשך כחצי שעה.
2. מערבבים היטב חלמונים עם חצי כוס סוכר עם מטרפה. מוסיפים את הגבינה והשמנת, ומערבבים עד שכל התערובת חלקה.
3. מסננים את הקורנפלור והפודינג לגבינה ומערבבים שוב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
4. מקציפים חלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל בהדרגה עד שהתערובת הופכת לקצף לא חזק מדי.
5. מוסיפים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות לקצף ומקפלים בעדינות ואז מחזירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
6. מעבירים לתבנית האפייה. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, ומעל התבנית שמים את הרשת ועליה שמים את תבנית העוגה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות, ואז מורידים ל-130 מעלות לעוד שעה ו-15 דקות.
8. מומלץ לשים מגבת מקופלת בקצה הפתח של דלת התנור לאורך כל זמן האפייה, גם מונע התפוצצות.
9. לאחר האפייה משאירים עוד שעה וחצי בתנור ולא פותחים.

עוגת גבינה שכולה גבינה -גקלין פדלון

עוגת גבינה אפויה
מצרכים:

6 ביצים מופרדות
500 גרם גבינה לבנה 9%
כוס וחצי סוכר
250 גרם גבינת שמנת נו יורק 30% או גבינת נפוליאון 25%
1 שמנת חמוצה 15% שומן
1 שמנת 27% שומן
4 כפות פודינג וניל =40 גרם
זה חצי חבילה
3 כפות קורנפלור = 30 גרם

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות קן עליון קן תחתון.
2. ומניחים בתחתית התנור מגש עם מים רותחים .
3. מערבבים את הגבינות עם 2 סוגי השמנת ושמים בצד וחלמונים ומערבבים היטב .
4. מוסיפים את הפודינג וניל ,קורנפלור ומערבבים עד שאין גושים .
5. מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף לא קשה מדי .
6. מוסיפים את הקצף בחלבונים לתערובת הגבינות בצורת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה .
7. שופכים את הבלילה לתבנית בקוטר 24ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור 20 דקות על 220 מעלות ללא טורבו ופותחים את דלת התנור מעט להוציא את האדים ומורחים את החום ל-150 וממשיכים לאפות לעוד שעה ולא פותחים את דלת עד שהעוגה מתקררת ומפזרים אבקת סוכר.