רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת בננות ושוקולד צ'יפס עם הפתעת חמאת בוטנים
מצרכים:
- 2 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 1 ½ כוסות קמח
- 1 ½ כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 3 בננות בשלות, מעוכות
- ½ כוס חמאת בוטנים
- תבנית אינגליש קייק או תבנית בינונית
עוגת בננות – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגיות בריאות פיצוחים מתכון קל
עוגת גבינה אפויה של פעם מתכון הורס
מתכון לסלט פירות לילדים – מתכון מנצח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה, טורפים יחד ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים שמן ומים וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
- מוסיפים את הבננות המעוכות ושוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים קמח ואבקת אפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה (אין לערבב יתר על המידה).
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
- בעזרת כף, יוצקים את חמאת הבוטנים מעל הבלילה ומערבבים בעדינות ליצירת דוגמת שיש.
- אופים במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מצננים בתבנית לפני שפורסים ומגישים.
טיפ: ניתן להוסיף אגוזים קצוצים לבלילה או לפזר מעל העוגה לפני האפייה.
בתאבון!
מתכון של שירה דישק.
הגב