רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 חבילה מרגרינה 200 גרם – רכה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שומשום
- ¼1 כפות מלח
- ½1 כוסות מים מהברז
עוגיות מלוחות פריכות וזהובות | בצק מהיר ב5 מרכיבים
מתכונים נוספים
עוגיות מגולגלות פרווה מתכון פצצה
עוגיות בריאות פיצוחים מתכון קל
עוגיות פקאן מתכון מנצח
שלבי הכנה
-
נערבב בקערה גדולה קמח מנופה, אבקת אפיה, שמרים יבשים.
-
להוסיף מרגרינה רכה , שמן, שומשום, מלח ,1 וחצי כוסות מים מהברז ונלוש היטב עד לקבלת בצק קטיפתי.
-
לתת מנוחה של כשעה – אפשר גם במקרר.
-
לרדד על גבי נייר אפיה כמה שאפשר למלבן גדול לא דק מידי.
-
לחתוך לאורך ולרוחב באמצעות גלגלת.
-
נמרח ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-
נכניס לתנור על 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד 25 דקות בערך או עד שהעוגיות יהפכו לזהובים יפה.
מתכון של אורה ארגוב.
הקדמה: עוגיות מלוחות עם שומשום – נשנוש ממכר ומלא טעם
מחפשים נשנוש מהיר וטעים שתוכלו לנשנש לצד הקפה של הבוקר או סתם כשמתחשק משהו מלוח? עוגיות מלוחות עם שומשום הן התשובה המושלמת! הכעכים הפריכים האלו מתפקעים מטעם בזכות שילוב מושלם של מרקמים וטעמים, והם פשוטים להכנה בצורה מפתיעה.
שאלות ותשובות:
-
למה כדאי להכין עוגיות מלוחות עם שומשום?
- הן מהירות וקלות להכנה, מושלמות למי שמחפש מתכון קליל וטעים.
- הן נשנוש נהדר לכל שעה ביום, לצד הקפה, התה או סתם כפינוק.
- הן מתאימות גם לאירוח, ומעניקות טאץ' מיוחד לשולחן.
- הן טעימות להפליא, והשילוב של המליחות והפריכות יוצר חוויה ממכרת.
-
האם אפשר להכין אותן מראש?
- בהחלט! העוגיות נשמרות היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.
-
האם אפשר לשנות את התבלינים?
- בוודאי! אפשר לגוון עם תבלינים כמו זעתר, פפריקה, שום גבישי או כל תבלין אחר שאוהבים.
-
האם המתכון מתאים לטבעונים?
- כן, המתכון הבסיסי הוא טבעוני. ניתן להחליף את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס.
למה כדאי להכין את המנה הזאת?
עוגיות מלוחות עם שומשום הן בחירה מצוינת כשמתחשק נשנוש מהיר ומספק. הן קלות להכנה, טעימות בטירוף ומתאימות לכל אירוע. בין אם אתם מארחים חברים או סתם רוצים לפנק את עצמכם, העוגיות האלו יכבשו אתכם מהביס הראשון. אז למה אתם מחכים? הכינו אותן עוד היום ותיהנו מנשנוש ממכר ומלא טעם!
הגב