עוגה טעימה וקלה לשבת והכי חשוב לא שגרתית

עוגת פיסטוק חלומית

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת פיסטוק בחושה מושלמת: מתכון קל, טעים ומפנק

עוגת פיסטוק בחושה היא קינוח מענג שמשלב טעמים עשירים וארומה נפלאה. המתכון הזה, באדיבות כוכבה חביב יוספי, קל להכנה ומבטיח תוצאה מושלמת בכל פעם. עם טיפים לשדרוג והגשה, תוכלו להרשים את האורחים שלכם עם עוגה בחושה ויפהפיה שתשאיר אותם פעורי פה.

זמן הכנה: שעה וחצי דרגת קושי: קל

פיסטוק: מלך האגוזים

הפיסטוק, עם טעמו העשיר וצבעו הירוק המפתה, הוא מרכיב מרכזי במטבחים רבים ברחבי העולם. הוא גדל על עץ קטן ממשפחת האלתיים, שמקורו במרכז אסיה ובמזרח התיכון. הפיסטוק שימש למאכל עוד מימי קדם, ומוזכר אף בתנ"ך!

מעבר לטעמו הנפלא, הפיסטוק עשיר בחומרים מזינים, כמו חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הוא מקור מצוין לשומנים בריאים, כמו חומצות שומן חד בלתי רוויות, התורמות לבריאות הלב וכלי הדם. הפיסטוק מכיל גם נוגדי חמצון רבי עוצמה, המסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקים של רדיקלים חופשיים.

ערכים תזונתיים של מרכיבי העוגה

מרכיב קלוריות (ל-100 גרם) חלבון (גרם) שומן (גרם) פחמימות (גרם) סיבים (גרם)
קמח תופח 340 10 1 75 3
סוכר 387 0 0 100 0
סוכר וניל 387 0 0 100 0
אבקת אפייה 224 0 0 50 1
ביצים 155 13 11 1 0
שמן 884 0 100 0 0
מיץ תפוזים 45 1 0 10 0
פיסטוק טחון 562 20 45 28 10
ממרח פיסטוק 534 20 46 31 10
שוקולד מריר 546 6 35 51 10
שמנת מתוקה 340 3 36 3 0

שימו לב: ערכים אלו הם הערכות בלבד, ויכולים להשתנות בהתאם למותג הספציפי של המרכיבים.

טיפים לשיפור העוגה

  • פיסטוקים קלויים: קליית הפיסטוקים לפני הטחינה תעצים את טעמם ותוסיף קראנצ'יות נעימה לעוגה.
  • גרידת לימון: הוספת גרידת לימון לבלילה תוסיף רעננות וניחוח הדרים לעוגה.
  • תבלינים: נסו להוסיף תבלינים כמו קינמון, הל או ג'ינג'ר לבלילה, לקבלת טעם ייחודי.
  • ציפויים: ניתן לצפות את העוגה בציפויים שונים, כמו גנאש שוקולד לבן, קרם פיסטוק, או זיגוג סוכר.
  • אגוזים נוספים: ניתן להוסיף אגוזים נוספים לבלילה, כמו שקדים, אגוזי מלך או קשיו, לקבלת טעם ומרקם עשירים יותר.

הצעות הגשה

  • הגישו את העוגה לצד גלידה, קצפת או פירות טריים.
  • חתכו את העוגה לקוביות קטנות והגישו כמנה אחרונה באירועים חגיגיים.
  • ניתן להגיש את העוגה עם רוטב פירות יער חם או קרם אנגלז.
  • פזרו מעל העוגה אבקת סוכר או פיסטוקים קצוצים לקישוט.

מתכון לטורט פיסטוק

מצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח תופח מנופה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 7 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1.5 כוסות פיסטוק טחון
  • 3 כפות ממרח פיסטוק

לגנאש:

  • 1 חבילת שוקולד מריר
  • 1/2 קופסה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, הקציפו את הביצים השלמות עם הסוכר וסוכר הוניל במשך 10 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והפיסטוק הטחון.
  3. הוסיפו בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים וממרח הפיסטוק לתערובת הביצים, תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה.
  4. קפלו את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים, בתנועות עדינות, עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. שפכו את הבלילה לתבנית משומנת מקומחת בקוטר 26 ס"מ.
  6. אפו בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס (חום סטטי) במשך שעה ועשר דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  7. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר לחלוטין לפני הציפוי.

הכנת הגנאש:

  1. שברו את השוקולד לקוביות והכניסו לקערה.
  2. חממו את השמנת המתוקה במיקרוגל או בסיר קטן עד לסף רתיחה.
  3. שפכו את השמנת החמה על השוקולד וערבבו היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
  4. צקו את הגנאש על העוגה הקרה ופזרו מעל פיסטוקים קצוצים לקישוט.

מתכון של כוכבה חביב יוספי