עוגה בחושה עם גבינה קטיפתית קלה מהירה וטעימה

עוגה בחושה עם גבינה קטיפתית קלה מהירה וטעימה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עוגה בחושה עם גבינה קטיפתית קלה מהירה וטעימה

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבלילת הבסיס:

  • 3 ביצים
  • 1 ¼ כוס קמח כוסמין
  • ½ כוס סילאן טבעי
  • ½ חבילת נטורינה (או ½ כוס שמן קוקוס)
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 גביע יוגורט רגיל (240 מ"ל)

לשכבת הגבינה:

  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 גביע גבינה לבנה 5%
  • ½ גביע יוגורט רגיל
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (אפשר להחליף לפודינג ללא סוכר)
  • 2 כפות סוכר קנים
  • 1 ביצה

לתוספת:

  • ½ כוס צימוקים, מושרים במים רותחים, שטופים ומסוננים

עוגת גבינה אפויה פשוטה בלי הקצפה שמכינים ב-10 דקות

מתכונים נוספים

עוגת גבינה בחושה מושלמת מתכון חזק
עוגת גבינה עם מרקם מעלף מתכון היסטרי
פרעצל ביתי רך ופריך – מתכון קל להכנה
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בלילת הבסיס:

    • בקערה גדולה, מערבבים 3 ביצים עם קמח כוסמין, סילאן, נטורינה (או שמן קוקוס), תמצית וניל, אבקת אפייה וחצי מגביע היוגורט.
  2. מכינים את שכבת הגבינה:

    • בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת החמוצה, הגבינה הלבנה, יתרת היוגורט, אינסטנט פודינג וניל, סוכר קנים וביצה.
  3. מרכיבים ואופים:

    • משמנים תבנית עגולה.
    • יוצקים את בלילת הבסיס לתבנית.
    • יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומיישרים.
    • מפזרים את הצימוקים על פני העוגה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

מתכון של חנה אלקיים