רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
סופריטו עוף מתכון קל של תומר תומס
מצרכים :
מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית וחצי כורכום
3 שיני שום
עגבניה מגורדת
6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
1 בצל
3 כרעיים
3 שוקיים
חצי ליטר מים
סופריטו עוף:
המתכונים הכי נצפים:
פשטידת גבינות ופטריות מתכון משגע
פשטידת ירקות מתכון נדיר
סורבה תות מתכון מושחת
אופן הכנה:
1. בקערה חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ( מחלקים את תפוח האדמה ל-4 פלחים ).
2.מחממים שמן קנולה במחבת ומתחילים לטגן את תפוחי האדמה, מטגנים עד שתפוחי האדמה משחימים.
3. בסיר אחר שמים רבע כוס חד פעמי של שמן ומתחילים לחמם, עד שהשמן מתחמם,קוצצים את הבצל ומעבירים את הבצל הקצוץ לסיר לטיגון.
4. לאחר שהתפוחי אדמה השחימו,מוציאים מהמחבת ומתחילים בטיגון העוף שהצד של העור לכיוון השמן,מטגנים משני הצדדים טיגון קצר רק על מנת לסגור את העוף(לשמור את העוף עסיסי).
5. לאחר הטיגון הקצר של מוציאים את העוף למסננת.
6. מתחילים בהכנת הרוטב: ממשיכים בטיגון הבצל ומוסיפים את העגבניה המגורדת ואת שיני השום קצוצות ומטגנים מעט.
7. מוסיפים את הכורכום והפלפל שחור ומערבבים.
8. מוסיפים חצי ליטר מים ומערבבים וממליח לפי הטעם ( בערך חצי כפית ).
9. מתחילים לסדר את העוף ואת תפוחי האדמה, הרוטב יסמיך מהעמילן של התפוחי האדמה.
10 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בין 40-45 דקות.
11. לאחר 40-45 דקות של בישול לפזר פטרוזיליה מעל ולהגיש.
הגב