מתכון לעוף עם סלרי בתנור – ארוחה מלאה וטעימה

מתכון לעוף עם סלרי בתנור - ארוחה מלאה וטעימה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון לעוף עם סלרי בתנור – ארוחה מלאה וטעימה

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: שעה דרגת קושי: קל

מרכיבים:

  • כרעי עוף חצויים
  • חבילת סלרי גדולה, נקייה מסיבים, חתוכה לחתיכות באורך כ-5 ס"מ
  • שורש סלרי, חתוך לקוביות
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפיות כורכום (אחת להרתחת הסלרי ואחת לתיבול)
  • כפית כמון
  • פלפל לבן
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית

עוף מבושל עם סלרי, מאיר ממן מבשל

מתכונים נוספים

צלי עוף בתנור מתכון מושלם
עוף עם תפוחי אדמה בתנור מתכון מעלף ב-5 דקות
המרק המושלם לקוסקוס מרוקאי – טעם מסורתי בלתי נשכח

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את חתיכות הסלרי במים עם כפית כורכום עד לריכוך קל. מסננים ושומרים בצד.
  2. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את הסלרי המבושל, שורש הסלרי והתבלינים (כפית כורכום, כמון, פלפל לבן ומלח).
  5. מוסיפים מים עד לגובה העוף ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה או עד שהעוף רך והנוזלים מצטמצמים.

מתכון של מדי רואקי