מתכון ל"לחמה בעג'ין" – לחם עם בשר טעים וקריספי!

מתכון ללחמה בעג'ין - לחם עם בשר טעים וקריספי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

מתכון ל"לחמה בעג'ין" – לחם עם בשר טעים וקריספי!

זמן הכנה: 45 דקות זמן התפחה: שעה וחצי דרגת קושי: בינוני

מרכיבים:

לבצק:

  • כוס מידה אוניברסלית
  • 4 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • כף שמרים
  • כף סוכר
  • כוס מים חמימים
  • חצי כוס מים חמימים נוספת (להוספה בהדרגה)
  • 2 כפות שמן

למלית הבשר:

  • חצי קילו בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • כף בהרט
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • חצי כפית כמון

מתכונים נוספים

עטייף גבינה מתכון לבנוני אמיתי
מתכון לעוף עם סלרי בתנור – ארוחה מלאה וטעימה
מתכון קינוח כוסות מושחת לשבועות: שכבות של עונג חלבי

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים שמרים, סוכר וכוס מים חמימים.
    • מוסיפים קמח ומלח ומתחילים ללוש.
    • מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים חמימים ולשים כ-5 דקות.
    • מוסיפים בהדרגה 2 כפות שמן ולשים 2 דקות נוספות.
    • מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
    • לאחר ההתפחה הראשונה, לשים את הבצק שוב קלות ומתפיחים פעם נוספת כחצי שעה.
  2. הכנת המלית:

    • בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
  3. הרכבת הפיתות:

    • מחממים תנור ל-200 מעלות.
    • מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעלה דק ועגול.
    • מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל עלה בצק.
    • סוגרים את הבצק היטב סביב המלית ומהדקים היטב.
    • מניחים את הפיתות המוכנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים כ-20-25 דקות או עד שהפיתות מזהיבות.