רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מתכון ל"לחמה בעג'ין" – לחם עם בשר טעים וקריספי!
זמן הכנה: 45 דקות זמן התפחה: שעה וחצי דרגת קושי: בינוני
מרכיבים:
לבצק:
- כוס מידה אוניברסלית
- 4 כוסות קמח
- כפית מלח
- כף שמרים
- כף סוכר
- כוס מים חמימים
- חצי כוס מים חמימים נוספת (להוספה בהדרגה)
- 2 כפות שמן
למלית הבשר:
- חצי קילו בשר טחון
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל קצוץ
- כף בהרט
- כף פפריקה מתוקה
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- כפית מלח
- חצי כפית כמון
מתכונים נוספים
עטייף גבינה מתכון לבנוני אמיתי
מתכון לעוף עם סלרי בתנור – ארוחה מלאה וטעימה
מתכון קינוח כוסות מושחת לשבועות: שכבות של עונג חלבי
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים שמרים, סוכר וכוס מים חמימים.
- מוסיפים קמח ומלח ומתחילים ללוש.
- מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים חמימים ולשים כ-5 דקות.
- מוסיפים בהדרגה 2 כפות שמן ולשים 2 דקות נוספות.
- מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- לאחר ההתפחה הראשונה, לשים את הבצק שוב קלות ומתפיחים פעם נוספת כחצי שעה.
-
הכנת המלית:
- בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
-
הרכבת הפיתות:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעלה דק ועגול.
- מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל עלה בצק.
- סוגרים את הבצק היטב סביב המלית ומהדקים היטב.
- מניחים את הפיתות המוכנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-20-25 דקות או עד שהפיתות מזהיבות.
הגב