מאפינס תותים ויוגורט – מתכון קל ומהיר

מאפינס תותים ויוגורט - מתכון קל ומהיר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מאפינס תותים ויוגורט עם נגיעות שוקולד לבן

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מתכון פשוט ומהיר להכנת מאפינס תותים ויוגורט רכים ונימוחים בפה, עם נגיעות שוקולד לבן מעל. מושלם לאירוח, קינוח קליל או סתם פינוק מתוק ליד הקפה.

מצרכים:

  • 1 כוס תותים טריים קצוצים
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל יוגורט וניל (1 גביע – עדיף דנונה פרו)
  • ⅓ כוס מייפל טהור
  • ¼ כוס שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח כוסמין (השתמשתי ב70% מלא)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לעיטור:
    • 50 גרם שוקולד לבן (½ חפיסה)
    • 3 תותים קצוצים

מאפינס תותים עם קראמבל

מתכונים נוספים

מאפינס שוקולד מושחתים מתכון הורס
לחמניות מאפינס וגבינות מתכון מעלף
עוגת גזר מושלמת – מתכון נדיר

מתכון למאפינס וניל, תות ושוקולד לבן של יונית צוקרמן – פודי

אופן ההכנה:

  1. בקערה, טורפים יחד ביצים, מייפל ויוגורט.
  2. מוסיפים שמן קוקוס מומס וממשיכים לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תותים קצוצים ותמצית וניל ומערבבים.
  4. מעבירים לתבנית שקעים משומנת.
  5. מפזרים מעל כל שקע שוקולד לבן קצוץ ומעט תותים.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל של התבנית).
  7. ממתינים לקירור.
  8. ניתן לקשט עם עוד שוקולד לבן.

טיפ: ניתן להשתמש בתותים קפואים, אך יש להפשיר אותם היטב ולסנן את הנוזלים לפני השימוש.

מתכון של עידית מרום