לחמניות שום במילוי גבינות מתכון נדיר

לחמניות שום ממולאות גבינה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.7/5 - למתכון דירוג של 25 חובבי בישול

לחמניות גבינה ושום מקמח כוסמין

מרכיבים:

  • לבצק:
    • 1 ק"ג קמח כוסמין (לבן או מלא)
    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 2 כפות סוכר (להתססת השמרים)
    • ½ כוס מים פושרים (להתססת השמרים)
    • ½ כוס סוכר
    • ½ כוס שמן
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 4 כוסות מים פושרים
  • לשום:
    • 3 שיני שום כתושות
    • ½ כוס שמן זית
  • לגבינות:
    • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
    • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
    • 250 גרם גבינת קוטג'

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק:
    • בקערת המיקסר, ערבבו את השמרים, 2 כפות סוכר ו-½ כוס מים פושרים. הניחו להתססה למשך 20 דקות.
    • הוסיפו את הקמח, ½ כוס סוכר, מלח, אבקת אפייה ו-4 כוסות מים פושרים. לושו עד לקבלת בצק אחיד.
    • הוסיפו את השמן ולשו כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ונעים.
    • כסו את הקערה והתפיחו את הבצק כשעה, עד להכפלת נפחו.
  2. הכנת הלחמניות:
    • חלקו את הבצק ל-16-20 כדורים.
    • שמנו קלות משטח עבודה וצרו מכל כדור צורה של לחמניה קעורה.
    • הניחו להתפחה נוספת של 10 דקות.
  3. מילוי ואפייה:
    • מלאו כל לחמניה בתערובת השום והשמן זית.
    • פזרו מעל בנדיבות מתערובת הגבינות.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (טורבו) עד להזהבה יפה (כ-20-25 דקות).

הערות:

  • ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא לקבלת לחמניות בריאות יותר.
  • מומלץ להגיש את הלחמניות חמות.
  • ניתן לגוון במילוי הלחמניות עם תוספות כמו זיתים, עגבניות מיובשות או עשבי תיבול.

בתאבון!

מתכון של יעל פרץ.