רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
לחמניות גבינה ושום מקמח כוסמין
מרכיבים:
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח כוסמין (לבן או מלא)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר (להתססת השמרים)
- ½ כוס מים פושרים (להתססת השמרים)
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 4 כוסות מים פושרים
- לשום:
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמן זית
- לגבינות:
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 250 גרם גבינת קוטג'
אופן הכנה:
- הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר, ערבבו את השמרים, 2 כפות סוכר ו-½ כוס מים פושרים. הניחו להתססה למשך 20 דקות.
- הוסיפו את הקמח, ½ כוס סוכר, מלח, אבקת אפייה ו-4 כוסות מים פושרים. לושו עד לקבלת בצק אחיד.
- הוסיפו את השמן ולשו כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ונעים.
- כסו את הקערה והתפיחו את הבצק כשעה, עד להכפלת נפחו.
- הכנת הלחמניות:
- חלקו את הבצק ל-16-20 כדורים.
- שמנו קלות משטח עבודה וצרו מכל כדור צורה של לחמניה קעורה.
- הניחו להתפחה נוספת של 10 דקות.
- מילוי ואפייה:
- מלאו כל לחמניה בתערובת השום והשמן זית.
- פזרו מעל בנדיבות מתערובת הגבינות.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (טורבו) עד להזהבה יפה (כ-20-25 דקות).
הערות:
- ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא לקבלת לחמניות בריאות יותר.
- מומלץ להגיש את הלחמניות חמות.
- ניתן לגוון במילוי הלחמניות עם תוספות כמו זיתים, עגבניות מיובשות או עשבי תיבול.
בתאבון!
מתכון של יעל פרץ.
הגב